Jaar in vogelvlucht tag

Saskia van Twinkelbella.nl tagte mij voor de ‘Jaar in vogelvlucht tag’. En omdat ik het wel leuk vind om een jaaroverzichtje te maken zo vlak voor de jaarwisseling, besloot ik hem in te vullen. In dit stukje vertel ik wat de hoogtepunten waren van het afgelopen jaar.

Ik kijk met een trots gevoel terug op..

Het krijgen van mijn dochtertje! Dit jaar was heel bijzonder omdat ik mama werd. Kleine Mirthe werd geboren en mijn leven veranderde voorgoed. Het is echt zo’n voorrecht dat zij in mijn leven is nu! Ik kan me geen leven zonder haar meer indenken. En ik ben echt trots dat zij in mijn buik gegroeid is en dat ik van haar bevallen ben. En dat ze vervolgens nog maandenlang gegroeid is op mijn borstvoeding. Ja, daar ben ik best trots op, ja.

Mirthe

Ik denk met een lach terug aan..

Alle eerste keren die we hebben mogen meemaken met Mirhte. De eerste lachjes, de eerste keer rollen. De eerste keer dat ze vaste hapjes kreeg. En ook het weekendje weg naar Center Parcs met familie was superleuk en tovert nog altijd een lach op mijn gezicht. Het was zo leuk om daar voor het eerst met Mirthe te zwemmen.

Een aantal hoogtepunten van afgelopen jaar vond ik..

  • Mijn bevalling. Dat is toch wel hét hoogtepunt. Het moment waarop Mirthe geboren werd en wij haar ouders werden.
  • De bruiloft van mijn schoonzus en zwager. Dat was ook een prachtig hoogtepunt. Hoogzwanger (39 weken) was ik. ‘s Avonds ging ik met wat waarschijnlijk voorweeën zijn geweest, naar huis. Maar dat mocht de pret niet drukken. Gelukkig viel het allemaal mee en trokken de krampen in de auto naar huis alweer weg.

Thijs

De persoon die ik het meeste dankbaar ben..

Mijn man T., dat hij zo’n lieve papa is voor Mirthe en zo zorgzaam en begripvol voor mij. Maar ook de vele lieve mensen om mij heen die me helpen, bijvoorbeeld met oppassen op Mirthe. Daar ben ik écht heel dankbaar voor.

Wat ik het liefste wil vergeten van afgelopen jaar..

De nare dingen die gebeurd zijn in Parijs, en op vele andere plekken in de wereld. Ik wil er niet bang van worden en ik wil het het liefst vergeten.

Andere dingen van 2015 die mij bijgebleven zijn..

In 2015 ben ik helaas mijn lieve opa verloren. Hij overleed na een kort ziekbed, ongeveer vijf weken voordat ik van Mirthe zou bevallen. Wat vond ik het bijzonder dat Mirthe vier overgrootouders zou hebben gekend. Helaas ging dat niet door. Maar… we hebben opa haar naam verteld. Hij was de eerste die het wist en de enige die voor mijn bevalling van haar naam op de hoogte is gesteld. Dus voor mijn gevoel kent hij haar toch een beetje en kijkt hij van een afstandje toe. Ik weet zeker dat hij apetrots is.

En verder was 2015 het jaar dat ik hier begon met bloggen. Ik heb al eerder andere blogs gehad op verschillende domeinen, maar op 28 februari 2015 begon ik met Papaisdeliefste.com. En ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Dit is de eerste blog die ik wat serieuzer aanpak en met grote regelmaat update. Ik vind het erg leuk om te schrijven en mijn kleine meisje geeft me eindeloze inspiratie. Dus ook in 2016 blog ik vrolijk verder!

Mirthe en ik

Voor 2016 hoop ik..

Een heleboel leuke dingen samen te beleven met T. en Mirthe. Samen naar de dierentuin en naar de Efteling en lekker een weekje weg. Naar dat soort momenten kijk ik erg uit. En ik hoop dat het met mijn gezondheid een beetje beter gaat in 2016.

Leuk om middels dit jaaroverzichtje eens terug te kijken op mijn afgelopen jaar. Mocht je het leuk vinden om de tag over te nemen, ga je gang. Vermeld dan ook even dat deze tag oorspronkelijk bedacht is door Sanne. En misschien is het ietsje te laat, maar waarom kan er in januari eigenlijk niet meer teruggeblikt worden naar 2015? 😉 Ik tag dus bij deze Ilse en Wilma en Hanna om ook een jaaroverzichtje te maken!

4 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Wat mooi dat je je opa al haar naam had verteld, een heel mooi gebaar. Een prachtig gevoel om mama te zijn geworden, zeker een hoogtepunt! Je hebt een prachtig meisje! Wat leuk dat je mij getagd hebt! 🙂

  • Wat mooi dat je jouw opa de naam hebt verteld, en ik kan me wel voorstellen dat de geboorte een hoogtepunt is.
    Ik ben het met je eens dat je ook in januari nog kan terugblikken, dus dat ga ik dan ook doen, leuk dat je me hebt getagd.

  • Wat een mooi jaar heb je achter de rug. Het jaar dat je dochter geboren werd. Ik vind het bijzonder dat je je opa nog hebt kunnen vertellen hoe ze zou gaan heten, hij zal vast trots op je zijn! Hierbij wens ik je vast een fijne jaarwisseling en al het goede voor 2016!

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: