Op Fabmama lees ik dat we onze kindjes gemiddeld genomen te vaak in bad doen. Volgens het nieuwsartikel heeft één op de vijf kinderen eczeem is de helft van de kinderen met eczeem nog niet eens één jaar oud. En het té vaak badderen met water en zeep, zou hiervan de oorzaak zijn.

Veel ouders doen hun kinderen dagelijks in bad, omdat ze het leuk vinden. Zo valt te lezen. Maar kleintjes hoeven eigenlijk maar twee tot drie keer in de week gewassen te worden. Nou komt dat even goed uit: dat is precies wat wij doen. Wat zijn wij toch een natuurtalenten, papa T. en ik 😉

Naar aanleiding van het nieuwsbericht leek het me wel leuk om wat badrituelen te delen in de vorm van een ‘Baby in bad tag‘ die ik vervolgens ook ga ga doorgeven aan andere mama’s:

Baby in bad

Babybadje of Tummy Tub?

Toen Mirthe nog heel klein was hebben we het één keer geprobeerd: de Tummy Tub. Maar wij vonden het niet handig. Bovendien vond Mirthe het gewone babybad ook heerlijk. En in dit bad konden we haar gemakkelijker vasthouden en hadden we nog een hand vrij om haar te wassen. Toen ze zo klein was vond ze het heerlijk als we haar heen en weer wiegden in het water.

Douche of bad?

Wij hebben, hoe graag ik dat ook zou willen, geen bad in huis. Wij hebben een douche. Toen Mirthe eenmaal kon zitten dacht ik: hup in de douche. Dat is veel handiger dan het badje op de standaard, met een steeds groter wordend kindje. Maar daar was Mirthe het in het begin niet mee eens. Ze vond het heel eng om in de douche te zitten. Ze ging huilen en wilde er meteen weer uit. Als ik bij haar in de douche ging zitten vond ze het wel prima. Tegenwoordig zet ik het babybadje in de douche en Mirthe in het badje. Dan kan ze lekker met het water en de badspeeltjes spelen.

2016-01-09-12.28.42

Wat is je favoriete verzorgingsproduct voor in het badje?

Naïf badschuim, zonder twijfel. Wat een heerlijke geur heeft dat spul. Alhoewel, ik vind de badolie van dr Leenarts ook heel erg fijn. Deze zorgt voor een heerlijk zacht huidje, maar heeft helaas geen geur. Ik houd in ieder geval van natuurlijke producten zonder rotzooi erin. Laten we dat zachte babyhuidje zo lang mogelijk zo zacht houden!

Badspeeltjes

Wat is het favoriete badspeelgoed van je kindje?

Het plastic schepje, zeefje en harkje vindt Mirthe het leukste om mee te spelen. Het Nijntje badboekje vindt ze ook heel leuk. Deze Sophie de Giraf badpuzzel staat op ons verlanglijstje.

Wat is je favoriete verzorgingsproduct voor na het badje?

Wederom Naïf. Ik gebruik de bodylotion of de olie, net waar ik zin in heb. En ik herhaal: die geur! Echt heerlijk geurtje is het, waar je bijna ook je eigen benen mee in zou willen smeren! Heerlijk.

 Hydrofiele-doeken

Handdoeken / hydrofiele doeken / badcapes, wat gebruik je?

Wanneer Mirthe uit het badje komt doe ik haar direct een badcape om, vervolgens til ik haar op en gaan we naar haar kamer. Daar staat de commode en daarop heb ik dan de hydrofiele doeken liggen om haar mee af te drogen.Die vind ik nog steeds het prettigst.

’s Ochtends of ’s avonds in bad?

Meestal doe ik Mirthe ’s Ochtends in bad, als ze haar ontbijtje en en de eerste fles opheeft. Dan gaat ze gezellig spelen in het bad en dan is ze daarna meestal weer moe en is het tijd voor haar ochtendslaapje.

Hoe vaak doe je je kindje in bad?

Zoals ik aan het begin al beschreef gaat Mirthe twee tot drie keer per week in bad. En ik vind dat echt genoeg. Tussendoor wassen we natuurlijk haar gezichtje en haar handjes.

Mirthe-aan-de-badrand

Wat is de beste babybaddertip die je andere mama’s mee wilt geven?

Als je kindje het eng vindt in de douche, ga er dan gezellig bij zitten. Bij Mirthe heeft het haar over de angst heen geholpen. Nu zit ze aan de rand van de douchebak te trappelen om erin te kruipen, zo leuk als ze het vindt!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om over onze baby-badrituelen te lezen. Ik zou het leuk vinden om ook over jullie badrituelen te lezen. Bij dezen tag ik alvast: Wilma, Angela, Saskia en Malou. Als jullie het leuk vinden, vullen jullie hem in?

Als je hem invult laat je het mij dan even weten bij de reacties? Dan kom ik uiteraard lezen!

Hier nog even het vragenlijstje op een rij, dat lijkt me wel makkelijk:

  • Babybadje of Tummy Tub?
  • Douche of bad?
  • Wat is je favoriete verzorgingsproduct voor in het badje?
  • Wat is het favoriete badspeelgoed van je kindje?
  • Wat is je favoriete verzorgingsproduct voor na het badje?
  • Handdoeken / hydrofiele doeken / badcapes, wat gebruik je?
  • ’s Ochtends of ’s avonds in bad?
  • Hoe vaak doe je je kindje in bad?
  • Wat is de beste babybaddertip die je andere mama’s mee wilt geven?

Liefs, Simone