Mijn AliExpress koopjes en miskoopjes

Ik heb de laatste tijd een aantal spulletjes besteld bij AliExpress. Gewoon omdat ik blij wordt van de prijzen die bij de producten staan en omdat ik het eens wilde uitproberen. Wat voor spulletjes bestelde ik en hoe bevielen ze me? Ik laat jullie mijn favorieten maar ook mijn miskopen zien. En ik deel daarbij de linkjes zodat jullie er misschien nog iets aan hebben.

Haarasseccoires van AliExpress

Kleine elastiekjes

Ik was verrast door de prijs voor zo’n grote hoeveelheid elastiekjes. Ik raak altijd alle elastiekjes kwijt en grijp er vaak op mis. Ik dacht: als ik dit setje koop, kan ik voorlopig vooruit. Helaas zijn het echt mini elastiekjes en valt de kwaliteit behoorlijk tegen. Geen aanrader dus.

Elastiekjes met strikjes erop

Dit zijn hele fijne elastieken. Ze zijn groot genoeg om een ‘grote’ staart mee te maken, dat wil zeggen met één staart met alle haren achterop het hoofd. Deze elastiekjes hebben een mooie kwaliteit. En ik vind ze ook erg leuk met die strikjes. Van deze elastieken had ik dan weer verwacht dat ze kleiner waren geweest, maar ze zijn dus best groot.

Haarspeldjes

Speldjes, ook zoiets waar ik altijd op misgrijp omdat ze overal zoek raken of verloren. Ik dacht ik bestel er een stel op AlExpress. Helaas zijn het mega grote speldjes, lastig dat je de grootte van bepaalde artikelen zo lastig kunt inschatten als je het niet in het echt ziet. Ze sluiten ook niet zo mooi, dus nee, ook dit product zou ik niet snel aanraden.

Meisjeskleding van AliExpress

Jurkje met muis


Dit schattige jurkje is een aanrader wat mij betreft. Ik vind hem super schattig en krijg er verschillende complimentjes over als Mirthe hem aanheeft. Hij wordt alleen al weer bijna te klein. Ik twijfel of ik hem nog een keer zal bestellen in een groter maatje. De onderkant (aan de voorkant tenminste) is wel een stof die gestreken moet worden. Dus dat is jammer 😉

Jurkje met bloemetjes

Dit is misschien wel mijn favoriete Ali aankoop. Dit jurkje met polka dot en geborduurde bloemetjes vind ik heel tof. het stofje is een fijn stofje en het jurkje is netjes afgewerkt. En het staat Mirthe ook erg leuk.

Jurkje met konijntje

Dit jurkje is een miskoop geweest. Althans de bandjes zijn te lang, dus wellicht dat het leuker staat als we hierin nog een gaatje bijmaken zodat het jurkje wat hoger sluit. Ik vond hem zo schattig, maar in het echt valt hij me tegen. Tja dat heb je met bestellen bij Ali vind ik, de ene keer is het mooi de andere keer valt het tegen. En dan kan het nog zo goedkoop zijn, als je het niet gebruikt is het altijd te duur natuurlijk.

Overige spulletjes van AliExpress

Beautyblenders

Deze sponsjes om je foundation mee aan te brengen, ik heb er zoveel over gehoord, over de originele althans. Ik vond het leuk om eens uit te proberen. In de praktijk gebruik ik nog liever mijn kwast, omdat ik dat makkelijker en sneller vind. Maar ik moet zeggen het brengt de foundation wel mooi egaal aan.

Kussenhoezen

Deze kussenhoezen komen ook van AliExpress, en ik ben er nog steeds blij mee. Ik heb allerlei zwart witte kussens op de bank dus deze passen er leuk tussen. Ik vond de prints erg gaaf. Het stofje is glad en heeft een soort zijde-look.

Slabbetjes 

Deze leuke slabbetjes zijn er in vele printen en opdrukken. Ik vind ze erg leuk! En we kunnen met onze kleine knoeikont wel wat slabbejtes gebruiken. Ze sluiten met een soort klittenband van plastic.

Mijn AliExpress tips:

 • Koop niet voor meer dan €20,- bij één en dezelfde verkoper tegelijkertijd. Bij hogere bedragen loop je de kans dat je invoerrechten moet betalen.
 • Let op recensies bij spullen die je koopt en vooral ook op foto’s die mensen plaatsen. Ziet het product er zo uit als de foto’s van de verkoper beloven?
 • Zoek op de AliExpress site met Engelse termen, dat werkt beter.
 • Kindermaatjes zijn nogal vreemd weergegeven vind ik. Mirthe heeft maat 98 nu en dat komt overeen met 3T. Misschien heb je er iets aan 😉
 • Koop geen nep, fake, namaakspul van ‘echte’ merken. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is het dat ook. En het is bovendien verboden om in te voeren.
 • Verwacht geen snelle levering. Je kunt gerust rekening houden met een maand levertijd, sommige dingen komen sneller.

Koop jij weleens iets via AliExpress? En vind je het leuk om vaker AliExpress shoplogs te zien?

Simone

8 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

 • Leuk om te lezen!! Dus ja, mag vaker 🙂 Ik ben het sinds een tijdje ook aan het proberen, moet zeggen, dat het niet tegen valt. Leuke verkleed jurkjes (oa regenboog thema voor k3 concert), haarclipjes, van die houten wimpers/sleepy eyes voor op mijn dochter haar kamer (als je weet wat ik bedoel hihi). voor mezelf telefoonhoesje en oorbellen. En dat voor nog geen 20 euro 😉 Geduld moet je indd soms wel hebben.

 • Leuke shoplog! Ik koop ook geregeld via Ali express maar ze hebben er zoooveel dat je eigenlijk geen zicht hebt op wat ze allemaal verkopen. Leuk dus om ook nog andere spulletjes te zien passeren (en vooral de ‘niet/wel-doen-tips!)

  • Ja klopt ze hebben zoveel dat je door de bomen het bos niet ziet. Ik vind tips van anderen daarom ook altijd heel fijn!

 • Ik doe dat wel eens.
  Ik vind de maten trouwens standaard klein uitvallen – zeker als de kinderen groter zijn…
  Knutselspullen zijn er ook goed om te kopen.

 • Wat leuk. Ik hoor best veel goede reacties omtrent Ali express. Misschien ga ik het toch ook maar eens proberen. Bedankt voor de tips!

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: