Concert van Racoon en Stichting Jayden

Afgelopen donderdag ben ik met T. naar een concert geweest van Racoon in het Theater aan de Parade in Den Bosch. Het was echt super mooi. Heel gezellig om weer eens samen een avondje uit te zijn en te genieten van onze andere jeugdliefde: Racoon. De muziek waar we vanaf ‘het prille begin‘ samen gek op zijn en die we ook draaiden tijdens onze huwelijksceremonie. Het haalt mooie herinneringen naar boven van jaren geleden. Appelpop 2006, dat we elkaar ontmoetten en het concert in de W2 (poppodium in Den Bosch) waar we niet veel later nog een keer naar Racoon gingen kijken.

Samen-naar-Racoon

Don’t give up the fight

“Het liedje bestaat al jaren, maar dat maakt me niet uit. Het mag best nog eens onder de aandacht worden gebracht! Want een oplossing voor Neuroblastoom, die is er nog niet…”
Maar, dit artikel schrijf ik niet alleen om te vertellen over hoe goed Racoon is of hoe grappig de zanger Bart is, of hoe gaaf de theateruitvoering was. Nee, ik schrijf dit ook met een andere reden. Een serieus en niet heel gezellig onderwerp. Maar wel een onderwerp wat ook eens belicht mag worden op een blog als de mijne. Want als je mama bent, of papa, dan raakt het liedje ‘Don’t give up the fight‘ je in je hart. Een liedje dat Racoon schreef, speciaal voor Stichting Jayden.

Racoon

Stichting Jayden

Jayden is een voormalig buurjongetje van zanger Bart, zo begreep ik uit zijn uitleg, voor ze het speciaal geschreven nummer ten gehoren brachten. En Jayden is maar 2,5 jaar oud geworden. Hij had Neuroblastoom kinderkanker en kon hiervoor niet succesvol behandeld worden. Racoon is nu ambassadeur voor de stichting, die zijn ouders hebben opgezet om onderzoek naar de vreselijke ziekte bij kinderen te ondersteunen.

Een heel goed doel, lijkt mij. Want het is een vreselijk idee, wat ik me bijna niet kan voorstellen en me ook helemaal niet wíl voorstellen, hoe het zou zijn om je kind om zo’n leeftijd te verliezen. Zo’n verhaal grijpt je naar je keel en al helemaal als je zelf net ouder bent geworden. Dat moet gewoon niet kunnen. Het is té verdrietig.

Racoon2

Helpen

Ik heb na de voorstelling mijn kleingeld in de collectebussen gegooid die bij de merchandise stand stonden. Je gift hoeft namelijk niet (mag natuulijk wel!) groot te zijn: je kunt al helpen door alleen maar het prachtige nummer ‘Don’t give up the fight‘ van Racoon aan te schaffen via iTunes. Alle opbrengsten gaan naar Stichting Jayden.

Het liedje bestaat al jaren, maar dat maakt me niet uit. Het mag best nog eens onder de aandacht worden gebracht! Want een oplossing voor Neuroblastoom, die is er nog niet…

Wie doet er mee?

Simone

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: