Home » De deceptie van het kraampakket

De deceptie van het kraampakket

Het kraampakket. Ik keek er naar uit, wie niet? Want het is gratis (afhankelijk van je verzekering). En gratis babyspullen, dat willen we allemaal wel, toch? Krenterige Nederlanders die we zijn. Maar wat zou er allemaal inzitten? Is het eigenlijk wel zo’n leuk pakket?

Bij het uitpakken van het kraampakket kwam er bij mij toch een soort van ontzettend verdrietigmakende teleurstelling over me heen. Ja echt, ik wil heus niet ondankbaar doen hoor, maar het pakket bestaat voornamelijk niet uit leuke dingen. Het bestaat uit praktische zaken waar je helemaal nog niet aan wilt denken als je in je zwangerschapsbubbel zit. Boy was I wrong. Maar hé, Simone, wat had je dan verwacht? 😉

De inhoud van mijn kraampakket:

 • Een matrasbeschermer, voor als je ligt te bevallen. Of voor eerder al, als je niet wilt dat je vruchtwater in je nieuwe wollige matrasje trekt.
 • Twee pakken kraamverband (maandverband maar dan nog 63 keer groter).
 • Een pak inlegverband (iets kleiner ahum, dan het kraamverband. Lees: nog steeds 8 keer zo dik als een gewoon maandverbandje).
 • Een onderlegger
 • Nog meer, wat dunnere onderleggers.
 • Een stretchbroekje. (Een ubersexy, onderbroekje dat er meer uit ziet als een sinaasappelnetje. Wit en gaatjes, overal. Eéntje. En geloof me dat is niet omdat je maar één dag zo’n oma-onderbroek nodig hebt. Je hebt voor een paar weken oma-onderbroeken nodig, en nee je leuke hipsters voldoen niet).
 • Een rol luiertape.
 • Twee navelstrengklemmen.
 • Een flesje hygiënische handgel.
 • Een flesje hygiënische handzeep.
 • Een flesje alcohol, om spullen als de thermometer mee te steriliseren.
 • Een flesje reinigingslotion.
 • Wondkompressen (twee maten).
 • Een pak watten.

Heb ik dat allemaal nodig?

Het zijn allemaal zaken waarvan je denkt? Heb ik dat écht nodig? Het antwoord is ja. Het meeste wel. En je houdt ook heus wel wat over hoor. Maar niet van het kraamverband. Daar mag je man namelijk na een paar dagen alweer naar op zoek bij de plaatselijke drogisterij. Want waar je vóór je bevalling nog dacht, dat ga ik never nooit niet gebruiken, blijkt nu het tegendeel de harde waarheid. En die paar pakjes uit het kraampakket zijn niet genoeg. Ik spreek uit ervaring. En niet om je bang te maken hoor, gewoon ter goede voorbereiding 😉

Cadeautje in kraampakket

Toch ook nog een cadeautje

Gelukkig zat er ook nog wel íets leuks in het kraampakket. Ik kreeg er een leuke wasmand, een slabbetje, een bordje en een lepeltje bij. Dat bleek achteraf slim, want lepeltjes had ik niet aangeschaft. Ik dacht namelijk dat mijn baby pas met vier maanden hapjes van een lepel zou krijgen. Maar vanaf week twee moet je kleintje vitaminedruppeltjes krijgen. Best al handig dus, zo’n lepeltje.

Wat dacht jij toen je de inhoud van je kraampakket bekeek?

Update: Mirthe 9 maanden
Monday Funday #5 | Fietsen, liftselfies en lipgloss

7 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Welkom op mijn blog over mama-zijn! Ik ben Simone, 28 jaar oud, mama van Mirthe (02-06-2015) en zwanger van de tweede (februari 2018). Met dit blog Papaisdeliefste.com hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken.
Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril , volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen!

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 500 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Mail me dan! >> Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

Volg mij op Bloglovin’

Follow
%d bloggers liken dit:
Lees vorig bericht:
Monday Funday #5 | Fietsen, liftselfies en lipgloss

Het is maandag en wat hebben we een prachtig mooi zonnig weekend achter de rug zeg. Een weekend waarin we...

Sluiten