De rotklusjes van het ouderschap

Ik ben heel gelukkig dat ik mama mag zijn en vind het ouderschap heel erg leuk, laat dat voorop staan. Maar ja, er zijn ook minder leuke klusjes, dat is waar. Daarover bedacht Charlotte de ‘Rotklusjes van het ouderschap’-Tag. Onlangs werd ik door Andrea en Kim getagd voor deze originele tag en vandaag vul ik hem in.

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Pfoe, dat verschilt, maar Mirthe’s nageltjes groeien best hard, ik gok eens per twee weken of zo?

En de teennagels?

Hiervoor geldt hetzelfde, die pak ik meestal op hetzelfde moment mee, wanneer ik haar vingernageltjes doe. Groeit even snel toch? Gelukkig laat Mirthe nagels knippen prima toe. Ik vind dit niet echt een rotklusje om te doen.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Wekelijks een schoon setje lakens in principe. Soms iets langer dan een week.

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Dat probeer ik zo nu en dan wel te doen, maar Mirthe wil op de een of andere manier nooit dat ik aan haar oren zit. Maar goed ik probeer het netjes bij te houden.

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?

Dat doen we allebei. Net wie er op dat moment zijn handen vrij heeft.

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?

Thijs. Haha, ik word er vaak gewoonweg niet eens wakker van. Mirthe komt ’s nachts vaak naar ons toe, en dan gaat ze ook altijd naar Thijs. Dat is voor mij natuurlijk heel luxe, voor Thijs soms wat minder.

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

Ik meestal, maar dat is omdat op de dagen dat je hier terecht kunt bij het consultatiebureau, ik dat gewoon praktischer kan regelen met mijn werk dan Thijs. Anders zou hij graag meegaan naar dit soort bezoekjes. Ik moet hem ook altijd meteen bellen achteraf en zo om te vertellen hoe het ging.

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

Ik, Thijs is in staat om de avond van te voren aan mij te vragen wat ik geregeld heb voor Mirthe, haha, die denkt daar niet aan. Maar dat is ook een beetje omdat dat iets is wat ik altijd op me genomen heb, dus ik zal het er wel naar gemaakt hebben 😉

Ik geef deze tag graag weer door aan twee andere leuke bloggende mama’s: Mathiske en Karin, ik ben benieuwd naar jullie invulling van de rotklusjes 😉

Simone

Eén reactie

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: