Het doorkomen van de tandjes

Het doorkomen van de tandjes. Wanneer je baby een half jaar gepasseerd is begint dat een dingetje te worden. Sommige baby’s hebben al veel eerder een eerste tandje. En sommige krijgen ze pas later. Mirthe heeft nét haar eerste tandje!

Al toen Mirthe zes maanden was, vroegen ze me op het consultatiebureau of Mirthe al een tand had. Dat was niet het geval. De arts vertelde me dat de meeste kindjes zo tussen de zes en acht maanden hun eerste tandje krijgen. En dat we, op het moment dat het tandje er was, meteen zouden moeten beginnen met poetsen.

Negen maanden: Tandje #1.

Het gemiddelde hebben we niet gehaald want Mirthe is nu negen maanden en heeft een paar dagen geleden haar eerste tandje gekregen. Een tandje in de onderkaak en middenvoor. Hij is nog heel klein, er steekt net een puntje boven het tandvlees uit. Ik heb niet het idee dat ze er mega veel last van heeft gehad. Ze is ‘s nachts wel wat vaker even wakker op het moment. Maar als wij haar dan weer even het speentje geven, is het goed en slaapt ze verder. Volgens mij zijn wij er voor wat doorkomen van het eerste tandje betreft nog best goed vanaf gekomen dan. Want ik lees wel eens verhalen dat kinderen er echt heel hangerig van worden.

Bijten

Ik had wel verwacht dat het eerste tandje er aan zat te komen. Mirthe bijt graag overal op. De tuitbeker bijvoorbeeld is niet alleen leuk omdat er af en toe ineens koud water uit komt, maar ook omdat je zo heerlijk op het tuitje kunt bijten. Ook haar duplo-paard en Sophie de giraf moeten het ontgelden. Maar nu is het dan eindelijk zo ver. Een heel klein (scherp!) tandje is aanwezig.

Wanneer kwam bij jullie kindjes het eerste tandje? En hadden ze daar veel last van?

Simone

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: