Het middagdutje. Altijd te kort.

De twee kleine uurtjes midden op de dag. Die uurtjes dat je kindje even slaapt. Een middagdutje doet. Dan is het echt even tijd voor mama. Toch?

Wat ik denk te gaan doen tijdens het middagdutje:

Ik wil de was aanzetten, een andere was opvouwen. De vaatwasser uitruimen en de spullen van de lunch er weer in zetten. Dan wil ik graag nog even foto’s maken voor een blog van overmorgen. En als het even kan die foto’s ook gelijk even bewerken. En oh als dat klaar is, dan ga ik even heerlijk met de beentjes omhoog en een kopje thee in de hand op de bank met mijn grote vriend Tony’s. En dan kijk ik een aflevering van Gilmore Girls (vrijdag komen ze online, de nieuwe afleveringen!).

Wat ik doe tijdens het middagdutje:

Ik zet een was aan. Dan zie ik dat de vloer beneden wel erg vies is en dan pak ik dus maar even de stofzuiger ter hand. Dan ga ik de was opvouwen, maar dan blijkt dat er niet één mand maar nog twee manden op me staan te wachten. En het zijn geen truien. Nee het zijn natuurlijk alleen maar sokken. Om het gemakkelijk te maken. Tijdens het opvouwen bedenk ik me dat het bed toch eigenlijk ook wel aan verschoning toe is, dus haal ik ook nog maar even het beddengoed af. Meteen opnieuw opmaken dan maar? Nou vooruit met de geit. Er is nog maar een half uurtje om toch?

Oeps, al anderhalf uur weggetikt op de klok. Snel terug naar beneden en die laptop aanzwengelen. Dan kan ik nog even die blog schrijven. En oh ja, de foto’s maken. Maar dan… “Mama, ladieladiela da da… da. Papa? Papa?”

Jahoor. Het zit er al weer op. Het middagdutje is voorbij. Dat was dan de me-time voor vandaag. Lekker de was doen en andere huishoudelijke dingetjes. Ach, dat moet toch ook gebeuren.

En die foto’s? Die zijn eigenlijk ook veel leuker met Mirthe erbij! 🙂

Is bij jullie het middagdutje ook altijd te kort?

Simone

P.S.: Uiteraard mag dit artikel met een aardige knipoog worden gelezen.

3 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: