Je weet dat je baby een dreumes wordt als…

Een baby is superleuk! Zo lief, zo klein, zo onbeholpen en kan nog helemaal niks zelf. Als je baby langzaamaan steeds meer leert en steeds meer dingen kan, dan is je baby steeds minder baby en steeds meer een dreumes. Wanneer een baby nou precies dreumes genoemd wordt, is mij niet helemaal duidelijk. Sommigen zeggen: je noemt een kind dreumes in de leeftijd van 1 tot 2 jaar. Maar ik vind dat het echte baby-achtige (en Mirthe is nu acht maanden oud) er toch echt snel af gaat nu.

Ik vond dat de ontwikkeling vanaf zes maanden ongeveer ontzettend snel gaat. Het is net of ze iedere dag iets nieuws bijleren. Wat vermoeiend moet dat zijn, zeg!

Je weet dat je baby in een dreumes verandert, als:

  • Je vanuit de keuken hoort dat er in de woonkamer stoelen aan de kant worden geschoven en ordners uit de kast worden geplukt: niets is meer veilig – ze kruipt!
  • Je niet meer fatsoenlijk een luier kunt verwisselen zonder dat je baby zich om wil draaien, bijna van de commode afkruipt of de tubes baby-verzorgingsproducten opentrekt.
  • Je kindje kusjes gaat geven op je wang. Met tong uiteraard. Lekker aflebberen. Zo ontzettend lief is dat!
  • De sokken van de baby-afdeling je kindje te klein worden. En het inmiddels echt heel lang geleden is dat je nog bij de new born afdeling spulletjes kon shoppen.
  • Je dochter de blokjes in de vormenstoof duwt, en ringen om een kegel legt, alsof ze weet wat de bedoeling is.
  • Je kindje klanken begint te maken die verdacht veel op échte woorden beginnen te lijken. Je kleintje gaat echt communiceren met zijn stem!

Wat gaat het toch ontzettend snel allemaal zeg! Waar is mijn baby gebleven? Stop de tijd! Het is ongelofelijk wat je in zo’n eerste jaar allemaal voor nieuwe dingen meemaakt samen. En ik vind het ook zo’n gek gevoel dan mijn kindje nog maar een paar maanden bij ons is eigenlijk, en dat er nu al dingen zijn waar ik naar terugverlang. Alsof ze heel lang geleden zijn: het borstvoeding geven bijvoorbeeld of dat je kindje heerlijk op je buik ligt te slapen.

Wat was voor jullie het moment dat je dacht: mijn baby is geen baby-baby meer? Laat het weten bij de reacties, ik ben benieuwd!

Papa is de liefste is ook te vinden op Bloglovin’Instagram, Facebook en Twitter – volg je mij al?

4 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: