Klaar voor een (tweede) zwangerschap?

Ben ik/zijn wij klaar voor een kindje? Misschien iets wat je je afvraagt als je voor het eerst papa en mama wilt worden. Maar ook wanneer je nadenkt over een tweede, iets wat door je hoofd speelt. Bij mij wel in ieder geval.

Voordat ik zwanger werd van Mirthe wist ik al best een tijd dat ik jong (ik was 25 toen ik Mirthe kreeg, ik vind dat jong) moeder wilde worden. En Thijs wilde ook heel graag papa worden dus dat kwam goed uit 😉. Maar wat is nu echt het juiste moment? Wanneer besluit je: we gaan ervoor?

Stap voor stap

Ik vond het allereerst belangrijk om dingen stap voor stap aan te pakken. Eerst allebei een baan en een stabiel inkomen was stap één. Stap twee was voor ons het vinden eigen huis. En daarnaast wilden we ook graag eerst trouwen. Zo is het ook gelopen in die volgorde. Trouwen was op zich geen vereiste, maar het voelde wel goed zo.

En toen was Mirthe daar dus. Ik vond mijn zwangerschap prachtig. En ik zou me mijn leven wel in (het tweede trimester) van een zwangerschap willen begeven. En ook de tijd die we tot nu toe met Mirthe doormaken is machtig mooi. Dankbaar dat we zo’n leuk lief en gezond kindje hebben mogen krijgen. Maar het zwanger zijn en mama (of papa) worden is niet niks. Het is geen hond die je in huis haalt, ook als is een hond soms net een kind. Ik had heus van tevoren niet verwacht dat het allemaal super gemakkelijk zou zijn. Én waarom vergelijk ik het eigenlijk met een hond want dat slaat nergens op. Oke Simone je dwaalt af.

Lang verhaal kort: het gaat allemaal niet in je koude kleren zitten. En het is echt ook best wel een heftige periode geweest voor me, op lichamelijk én emotioneel  vlak. Ik heb echt moeten wennen om alle ballen in de lucht te kunnen houden.

Het gaat allemaal al zo snel

Ik hoor van meerdere mensen in mijn omgeving dat ze verwacht hadden dat ik al weer zwanger zou zijn. Maar dat is niet het geval. Ik had/heb er een goed gevoel bij om echt even van Mirthe te genieten en ons niet op te laten jagen door tijd, maar juist de tijd te nemen om te wennen aan dit nieuwe leven met kind. We zijn al snel genoeg geweest overal mee en ik ben nóg steeds maar 27 jaar jong. Maar het gaat nu eigenlijk best goed met me, ook qua gezondheid gaat het de laatste best oké. Ik zeg best, want je weet het nooit met die onvoorspelbare darmen van me. Dus wie weet. Wie weet is de tijd rijp om de carpaccio weer te laten staan. Wie weet? 😉

Maar hé Mirthe is nog niet eens anderhalf, dus waar hebben we het over. Ik vertrouw erop dat dat rammelende eierstokken gevoel wat ik vóór Mirthe had wel weer terugkomt! En wie weet wel sneller dan ik denk!

Hoe snel was jij klaar voor een eventuele tweede?

Simone

5 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

 • Bij mij al vrij snel ‘rammelende eierstokken’: dochtertje van 5-6-2015 en zoontje 26-8-2016, dus maar zo’n 15 maanden leeftijdsverschil. Druk, maar bovenal reuze gezellig en een hele bewuste keuze. Wij genieten volop van onze kindjes en alles wat erbij komt kijken:-)

  Geniet van jullie meisje!

  • Dat lijkt me best pittig zo snel achter elkaar! Maar ja, voor ieder leeftijdsverschil is wel iets te zeggen 😉 Daar probeer ik me niet zo druk om te maken.

 • Ik ben al maanden klaar! Liever gisteren als vandaag, nu vonden wij wel dat we echt eerst moesten wachten tot Emily ouder was en ik een baan heb. Wij bekijken in januari hoe het er voor staat, en dan zien we wel verder.

 • Och dit zijn van die dingen he..Mijn man en ik hebben het er ook vaker over de laatste tijd maar ik wil eerst verhuisd zijn en gesetteld in mijn nieuwe huis. 2017 is carriere-gericht voor mij een mooi jaar qua uitdaging dus best lastig om dan een goede keuze te maken vind ik soms..

  keuzes keuzes.. haha!

  • Ja carriere, dat is ook nog zoiets om rekening mee te houden. Ondanks dat het volgens de regeltjes niet uit zou moeten maken, heeft het natuurlijk wel degelijk effect als je een paar maanden afwezig bent, simpelweg omdat je in die tijd niet kunt laten zien wat je waard bent.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: