Mirthe 3 jaar! | Een brief van mama

Een brief voor mijn lieve Mirthe. Mijn dochtertje, die alweer drie jaar is geworden vandaag. Ieder jaar schrijf ik haar een brief, zodat ze deze later allemaal terug kan lezen. Want dat lijkt me zo mooi. ( – hier vind je brief #1 – en hier brief #2 – )

Lieve Mirthe!

Vandaag wordt je drie jaar! En waar je vorig jaar nog niet zo goed begreep wat jarig zijn inhield, weet je nu heel goed dat het een feestje is: Iets wat met cadeautjes en taart te maken heeft. De slingers hangen, de ballonnen zijn opgeblazen en jouw grote cadeau; de glijbaan, staat in de tuin. Ik ben zo benieuwd naar jouw gezichtje bij het zien van de cadeautjes, de taart en bij het uitblazen van de drie kaarsjes.

Zelluf gedaan!

Meisje wat ben jij groot geworden het afgelopen jaar. Niet alleen letterlijk, (je draagt kledingmaat 110 en schoenmaat 28) maar ook op andere vlakken ben je ontzettend gegroeid. Dagelijks verbaas ik me over de hoeveelheid woorden die je er nu weer bij hebt geleerd en je bent al zo ontzettend zelfstandig. Waar je vorige week nog half slapend naar ons bed toe kwam als je wakker werd ‘s ochtends, sta je nu gewoon aangekleed naast mijn bed. Met je shirt achterstevoren, lange mouwen als het 30 graden wordt en je sokken van gisteren. Maar dat maakt niet uit. Je hebt het ‘helemaal zelluf gedaan’, zoals je dat dan apetrots met die guitige oogjes komt verkondigen. En wat ben ik dan trots op jou dat je dat kan.

Grote zus

Je bent grote zus geworden dit jaar. En wat voor één!? Een hele lieve, trotse en beschermende zus. Je vindt je broertje zo lief. Wanneer hij wakker is sta je hem te vermaken tot hij gaat lachen. Als hij slaapt vertel je iedereen dat ze zachtjes moeten doen. Om je vervolgens om te draaien, even niet meer na te denken, en keihard een liedje te gaan zingen. Als Ruben even uit het beeld is verdwenen, vraag je waar hij is. En als ik je kom ophalen van het kinderdagverblijf en Ruben is er niet bij, dan ben je in de war. Je broertje hoort erbij alsof het altijd zo geweest is. De eerste keer dat Ruben mee mocht gaan wennen op het kinderdagverblijf was een beetje gek voor jou. Maar binnenkort gaan jullie écht gezellig samen spelen bij de kindjes. Zo leuk voor jullie alle twee!

Vrolijk meisje

Je bent een heel vrolijk meisje dat altijd zingt. Zodra je even zelf aan het spelen bent, vergeet je de wereld om je heen en zing je honderduit. Je hoort niets of niemand meer en het hele arsenaal aan liedjes dat jij ooit hebt geleerd komt voorbij. Sinterklaasliedjes in april en Jingle Bells in mei: het kan allemaal. Jokie en Jet zijn je favoriete vriendjes, op de voet gevolgd door Peppa en George of Woezel en Pip. Je bent een echt ‘knuffelkind’: Zoals sommige kinderen ontzettend met poppen bezig kunnen zijn, zo ben jij  altijd met je knuffels bezig. Ze worden aan tafel gezet en ze krijgen ook een bordje en bestek. En ‘s avonds moeten ze allemaal netjes bij jou onder de dekentjes liggen. Een vermaak om naar te kijken.

Gek op dieren

Behalve op knuffels ben jij ook helemaal weg van dieren. Joske (ook wel Josje), de hond van opa en oma is jouw grote vriend. Josje begint eigenlijk een beetje oud te worden en moe soms. Dan heeft hij even genoeg van het spelen en zoekt hij een rustig plekje. Als het aan jou ligt, is hij altijd met jou buiten. Je roept hem dan: Josje kom je buiten spelen, joehoe! Prachtig! Verder ben je ook gek op Wouter onze kat. Maar ook alles wat je buiten tegenkomt aan honden, paarden, koeien, schapen en noem het maar op. Het liefst wil je alles aaien en zitten op de rug van een paard. Zelfs als jij een slak vindt of een kikker dan kom je ons roepen om snel te komen kijken. Het fascineert jou allemaal en je deinst nergens voor terug. En ik vind dat heel leuk, want ik was, wat mijn liefde voor dieren betreft, precies als jij!

Gefeliciteerd meisje!

Ik vind het zo leuk om te zien hoe jij je steeds meer ontwikkelt tot je eigen persoontje. Hoe jij steeds meer dingen leert, interesses krijgt en ook aangeeft wat je leuk vindt of wat juist niet. Je bent lekker eigenwijs en ook zeker niet altijd de makkelijkste peuter. Maar het hoort er allemaal bij. Je bent nu drie. Wat een leeftijd al! Ik heb helaas de pauzeknop nog steeds niet gevonden. Want wat zou ik de tijd soms graag even stil willen zetten. Ik vind het heerlijk om het leven door jouw ogen te mogen zien. Ik hou van jou lief meisje! Op naar weer een heel mooi nieuw levensjaar. Gefeliciteerd!

Liefs, Mama 

4 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: