Papa bespreekt: de acht maanden oude Mirthe

Het is weer de hoogste tijd voor een blogje in de categorie ‘Papa bespreekt’ en dus is vanaf nu het woord aan de papa van Mirthe, papa T.:

Nu Mirthe 8 maanden is wordt het steeds leuker en leuker. Je kunt steeds meer met haar gaan doen.
Ze begint ook al echt een eigen willetje te krijgen.

Kiekeboe

De laatste ontdekking van de kleine smurf: kiekeboe spelen. Op willekeurige moment gaan opeens de handjes voor haar ogen en dan moeten wij snel vragen van: Waar is Mirthe nou? Want ze doet de handen namelijk ook weer heel snel naar beneden en dan verwacht ze natuurlijk kiekeboe te horen! En een plezier dat dan heeft!  En dat dan ongeveer zeventien keer achter elkaar.

Niet meer zo super voorzichtig hoeven doen

Oh wat fijn dat je wat minder “voorzichtig” met haar hoeft te zijn. Je kunt haar nu een keer de lucht in tillen voor bijvoorbeeld vliegtuigje met haar te spelen zonder de angst dat je alles afbreekt. Vooral dat het nekje stevig is (dat is natuurlijk al een tijdje, maar zo vaak schrijf ik niet).

Papa-draagt

Kruipen

Nou ja kruipen. Laten we het nog even op tijgeren houden. Niks is meer veilig en alles is interessant. Vooral ordners die moeten en zullen de kast uitgaan! Misschien wil ze later wat in administratie doen. Wie weet?

Dieren

Mirthe is dol op dieren. Zeker bij onze katten. Zodra ze deze ziet begint ze een partij te spartelen en is niks anders meer interessant. Zelfs eten niet!  Misschien dan toch administratie bij een dierenarts? Of dierenarts zelf natuurlijk, dat zou haar moeder prachtig vinden.

Stil blijven liggen

Ha, niet stil kunnen blijven liggen, waar ken ik dat toch van? Het is maar goed dat ik aan judo doe, want het is een “randori” (wat zoiets als wedstrijdje betekent) om die luier te verschonen!  Zodra je haar ook maar enigszins op haar rug op de commode en je knippert met je ogen dan ligt mevrouwtje weer op haar buik. Een goede tip voor mensen die dit ook meemaken met hun eigen kind: geef haar iets in haar handen waar ze op dat moment in geïnteresseerd is. Het maakt echt niet uit wat. Het kan van een lepel zijn waar ze net mee gegeten heeft tot aan een knuffelbeest. Je moet ook opletten dat ze er gelijk achteraan gaat, wanneer ze dit uit haar handen laat vallen (lees gooit). Je kunt haar op dit moment geen moment meer uit het oog verliezen!

Speelgoed

Alles is speelgoed! Maar vooral dingen die geen speelgoed zijn, zijn leuk speelgoed. Ik noem bijvoorbeeld de verpakking van de snoetenpoetsers of een lepel waarmee je op alles kunt slaan (inclusief mama). Ze steekt ook alles in haar mond. Dus ruim alles wat je zelf gebruikt en wat je niet wilt dat je kleine het in de mond steekt goed op!

Dankjewel lieve T. dat je weer een stukje schreef voor mijn blog. Ik vind dat zelf heel leuk. Vinden jullie het ook leuk om af en toe een stukje van de papa van Mirthe te lezen?

Vergeten jullie niet mee te doen met de winactie voor dit superschattige rompertje? Ik zou het ontzettend leuk vinden!

4 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: