Sinterklaas vieren met dreumes

Mirthe is nu anderhalf en wie Sinterklaas is, dat snapt ze natuurlijk allemaal nog niet. We hebben Sinterklaas wel gezien hier in het dorp, en ook zwarte piet. En we hebben ook wel de intocht van Sinterklaas op tv opgezet en af het toe het Sinterklaasjournaal. Maar meer omdat ik het zelf leuk vond om Mirthe kennis te laten maken met onze traditie, dan dat ze er zelf iets van snapt.

Ik vier Sinterklaas zelf voornamelijk door heel veel banketstaaf en marsepein te eten. Oh ja en chocoladeletters, niet te vergeten. En ik dicht er zo nu en dan een beetje op los. Maar sinds dit jaar is Mirthe ook de klos. Ik heb zelfs haar schoentje voor haar gezet en gezorgd dat Sinterklaas langs kwam vannacht. En warempel: hij had een heel leuk boekje voor Mirthe gebracht… Euh, ja genoeg alweer met die slechte rijmelarij 😉

Sinterklaas onthalen in het dorp

Wat ik wilde vertellen is hoe wij, ondanks dat Mirthe het nog niet allemaal snapt, toch Sinterklaas met haar willen vieren. Zoals ik al vertelde hebben we Sinterklaas en zwarte piet in het echt gezien toen ze hier aankwamen in het dorp. Daar werd Mirthe heel verlegen van, maar ze vond het wel heel leuk. Vooral de muziek die de band speelde vond ze super. Iedere keer als het liedje afgelopen was, gaf ze aan dat ze meer muziek wilde horen. Toen Zwarte Piet aan Mirthe wat pepernoten wilde geven, durfde ze het niet aan te pakken van verlegenheid. Dit was denk ik de eerste persoon van wie Mirthe geen eten aanpakt, haha.

Ik heb dus ook met Mirthe haar schoentje gezet. Al twee keer. De cadeautjes in de schoen vond Mirthe wel interessant natuurlijk, cadeautjes uitpakken is altijd leuk. Op de een of andere manier had ze het meteen door als ze ‘s ochtends beneden kwam. Eten voor het paard heb ik nog maar niet in de schoen gedaan, want dat zou Mirthe niet snappen. Ze zou dat mandarijntje gewoon lekker zelf op eten denk ik. Laatst had ze er een te pakken en begon ze hem op te eten met schil en al, en ze vond het nog lekker ook. Doen die van jullie dat ook? Fruit met huid en haar opeten? Ik heb wel moeite om focus te bewaren vandaag zeg! Sinterklaas, daar had ik het over.

Dit weekend, Sinterklaasweekend

Vandaag en morgen vieren wij, zoals zoveel gezinnen waarschijnlijk, Sinterklaas. Pakjesavond. Maar dan niet op een avond, maar op zaterdagmiddag en op zondagochtend. ‘s Avonds gaat Mirthe natuurlijk gewoon naar bed. Ik hoop dat ze lekker mee kan doen met de feestvreugde want op het moment dat ik dit schrijf is het vrijdagavond en zit Mirthe met verhoging naast me op de bank. Ze heeft dagenlang koorts gehad en zit van onder tot boven onder de waterpokken. Zo sneu! Hopelijk voelt ze zich morgen beter!

Hoe dan ook, Mirthe snapt de traditie misschien nog niet zo goed allemaal, maar cadeautjes uitpakken kan ze als de beste. Dus Sinterklaas vieren, dat doen we zeker!

Schouderklopje als je dit onsamenhangende gezwets van mij tot het eind hebt uitgelezen 😉

Ik wens jullie een heel fijn Sinterklaasweekend, en als je het maandag pas viert, zoals het eigenlijk hoort, een hele fijne 5 december!

Simone

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: