Tweeling, waar blijven jullie?

Ongeveer een zwangerschapsduur geleden vertelde ik jullie het verhaal van mijn schoonzus die in verwachting is van een tweeling. Ik deelde met jullie hoe schoonzus L. aan ons bekend maakte dat ze in verwachting was. En dat het dus niet één kindje was, maar twee.  Een leuk verhaal overigens, dus als je het nog niet gelezen had, even doen dan 😉

Het was best even schrikken voor mijn schoonzusje en haar gezin, dat er niet één maar twee kindjes bij zouden komen. Want ja, als je al twee kindjes hebt en je besluit, ‘nou vooruit: we gaan voor nummer drie’. En je krijgt dan nummer vier er zomaar bij, omdat het een tweeling blijkt te zijn. Dan is dat toch wel even iets anders natuurlijk. Maar goed, na de schrik komt ook weer de blijdschap om de zwangerschap natuurlijk. En ja, je kiest er nou eenmaal niet voor om kinderen te ‘nemen’, die krijg je. Dat blijkt maar weer. Maar waar er één welkom is, daar passen er heus ook twee bij. Maar even schrikken, dat was het wel.

Zwanger van een tweeling35 weken

Inmiddels is schoonzus L. 35 weken zwanger van de twee kleine meisjes die onze familie zullen verrijken. Het einde is dus in zicht. En dat is maar goed ook. Haar buik is ongelofelijk groot en de laatste loodjes wegen letterlijk heel zwaar. Bewegen en tillen gaat niet meer goed (en dat is lastig als je al twee kleine koters rond hebt lopen), maar liggen of zitten doet eigenlijk ook al pijn. Het is alleen nog maar wachten wachten en wachten.

Daar komt bij dat ze heel vaak naar het ziekenhuis moet. Ze wordt regelmatig gecontroleerd op een beginnende zwangerschapsvergiftiging. Omdat hier verdenking voor was heeft ze met 32 weken een paar nachten in het ziekenhuis gelegen, maar omdat het gelukkig allemaal mee leek te vallen, mocht ze naar huis. Op voorwaarde dat ze twee keer in de week alle controles kwam laten doen (CTG, bloeddruk, bloed prikken en urine inleveren). Heel fijn natuurlijk dat ze gelukkig niet in het ziekenhuis hoefde te blijven om daar de bevalling af te wachten. Maar wel een onzekere factor tot aan het eind natuurlijk. Zal het goed blijven gaan, of ontwikkelt zich toch die zwangerschapsvergiftiging? Tot nu toe gaat het goed, wat dat betreft (even afkloppen). En ook de meisjes doen het nog erg goed. Ze groeien goed, liggen mooi op schema.

Wanneer zal de tweeling geboren worden?

We weten dat ze uiterlijk met 37 weken geboren zullen worden. Maar wie weet gebeurt het al wel eerder, de tijd zal het leren. Ik ben in ieder geval ongelooflijk benieuwd. Ik kan niet wachten om de twee kleintjes te zien en om ze vast te houden. Voel ik daar nu eierstokken rammelen?

Dus schoonzusje: sterkte met de laatste loodjes, zet hem op. Kijk uit naar dat moment dat je ze in je armen hebt, want daar doe je het voor!

5 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Ik had het verhaal dat ze het vertelde nog niet gelezen dus dat ga ik zo even doen. Veel sterkte voor je schoonzusje en nog minder dan twee weken voordat ze er zijn!

  • Oh dat lijkt mij inderdaad even wennen als je opeens twee kindjes krijgt! Twee meiden, wat mooi zeg, succes met de laatste loodjes voor je schoonzusje 🙂

  • Het lijkt me inderdaad even schrikken als je voor een derde gaat en het zijn er 2. Maar ook wel heel bijzonder! Wat goed dat ze nog in haar buik zitten, nog even en dan heeft ze ze in haar armen. Succes met de laatste loodjes voor je schoonzusje!

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: