Update: Mirthe 13 maanden

Het is al de tiende van de maand en ik schrik wakker uit mijn vakantiemodus. De 13 maanden update… Ik was hem bijna vergeten. Het is alsof de tijd na de eerste verjaardag nog een tandje sneller gaat. Alsof we de snelheid waarmee Mirthe groter wordt nog wat hebben opgevoerd. Want oh, oh, wat gaat dat hard. Ik blijf het zeggen, iedere update weer.

Consultatiebureau

Deze update even geen nieuwe gegevens omtrent grote of gewicht. Pas eind augustus wordt ze weer gewogen en gemeten, want pas dan hoeven we weer langs het consultatiebureau. Ook weer een inenting dan, geloof ik, met 14 maanden. Maar goed, dat duurt nog even. Nog een zomer lang 😉

Mirthe-in-Center-Parcs

Voeding

De vorige keer had ik het al over de overgang van opvolgmelk naar gewone melk. Hierin hebben we nog geen vorderingen gemaakt. Mirthe haalt nog haar neus op voor een bekertje melk. En wil veel liever haar lekkere flesje (met opvolgmelk) en ik zie ook niet helemaal de noodzaak, dus ik oefen ook niet hard genoeg denk ik.

Eten is een weekje wat minder goed gegaan. Ze weigerde ineens haar avondeten. Achteraf denk ik dat dit te maken had met het feit dat mevrouw het zelf wil doen en ook een lepel vast wil houden. Als ik hem van haar pak, wordt ze boos. Ja, ja, er zit nu al een gebruiksaanwijzing op hoor jongens. Haha 😉

Nu eet ze weer prima. Ze eet gewoon lekker met de pot mee. Alleen als we ongezond eten. Pizza of frietjes of zoiets krijgt ze een potje, en dat vindt ze prima. Als ze dat op heeft mag ze best een frietje mee pikken.

Ontwikkeling

Mirthe is nu vol aan het focussen op leren lopen. Iedere dag gaat het beter. Ze probeert op te staan door eerst op handen en voeten te gaan staan. En ze staat steeds vaker los. Ze probeert dan ook stapjes te zetten, maar valt meestal dan heel snel op haar billen. Maar ze is er ontzettend mee bezig, dat kun je goed zien. Eendjes-voeren

Wat ik zelf heel leuk vind, is dat ze steeds meer gaat gebaren. Ze gebaart papa en mama, al haalt ze ze wel door elkaar. Ze gebaart als ze ergens mee klaar is, of als de muziek stopt of als haar bordje leeg is: zoiets als op, of klaar dus. En ze gebaart nu ook ‘poes’. Super schattig.

Ook zegt ze steeds meer woordjes. Sinds onze vakantie in Center Parcs, zegt ze nu ook eendje, kwaak kwaak. Ra ra wat hebben we veel gedaan daar? Juist… eendjes voeren 🙂

Simone

4 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: