Update: Mirthe 15 maanden

Iedere maand schrijf ik een update over Mirthe. Bij zo’n dreumes van 15 maanden staat de ontwikkeling gewoon niet stil en dus vind ik het leuk om iedere maand even te beschrijven wat er weer veranderd is ten opzichte van de maand ervoor. Zo kan ik altijd teruglezen hoe het allemaal ook alweer ging, want jongens, wat vliegt de tijd voorbij zeg.  

Drie maanden geleden is het alweer dat wij Mirthe’s eerste verjaardag vierden (bekijk hier de video). En nu zijn we dus alweer een kwart jaar onderweg in Mirthe’s tweede levensjaar. Onvoorstelbaar zo snel als het allemaal gaat. Zeker als ik bekijk hoeveel ze nu alweer veranderd is ten opzichte van toen.

Lopen

Waar ik me bij het schrijven van de 14 maanden update nog afvroeg of ze bij de volgende update (deze dus) zou lopen, was dat ‘s middags nadat de 14 maanden update online kwam al het geval. De eerste losse stapjes werden gezet. Echter vergat Mirthe de dagen daarna weer dat ze kon lopen. Maar twee weken later, bij 14 maanden en twee weken dus, had ze ineens de smaak te pakken en liep ze echt. En inmiddels is kruipen er bijna niet meer bij. Alles doet ze op haar voetjes en ze wordt er steeds handiger en sneller in. Ze kan ook al goed spullen oppakken van de grond en er dan vervolgens mee weg lopen. Zo komt ze momenteel vooral veel haar boekjes brengen. Drie keer raden wat ze dan wil. Juist, voorgelezen worden natuurlijk 🙂

Het tempo van ontwikkelingen

Verder verbaas ik me echt over de ontwikkelingen die ze momenteel doormaakt. Het is écht zo, iedere dag leert ze weer nieuwe dingen. De ene dag kan ze het woordje aap uit spreken en dag erna kan ze ook het geluid van een aap maken. De dag daarna kan ze een eendje aanwijzen in een boek als je vraagt waar het eendje is. Dan kan ze ineens meehelpen met het uitruimen van de vaatwasser en wil ze zelf haar bekertjes in de kast zetten. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar het gaat ineens zo hard. Ze is nu echt een klein kindje en geen baby meer. En ik moet zeggen, ik vind deze fase zó ontzettend leuk!

Babygebaren

Ook het woordjes zeggen, namen van familie benoemen, en het maken van babygebaren gaat met sprongen vooruit. Ik ben bezig met het maken van een video over de babygebaren. Ik wil jullie laten zien waarom wij babygebaren gebruiken, waarom dat zo leuk is en waarom het ook echt heel handig is. Om de video af te kunnen ronden wil ik nog wat meer momenten filmen waarop Mirthe gebaart, dus het duurt even om hem compleet te hebben, maar dit mogen jullie dus binnenkort op mijn blog (en YouTube kanaal dus) verwachten.

IMG-20160907-WA0001

Lengte, gewicht & maat

Over lengte en gewicht heb ik deze update niet zoveel te vermelden, want we zijn niet naar het consultatiebureau geweest (dat hoeft pas weer ergens in oktober geloof ik). En ik heb haar thuis niet op de weegschaal gezet. Mirthe draagt momenteel maat 86, al een tijdje ook en ik merk dat de snelle groei door de kledingmaten nu wel wat stagneert. Ik twijfel dus ook of ik voor de winter truitjes en dergelijke in maat 86 of maat 92 moet hebben. Degene die mij van een briljant advies kan voorzien mag het zeggen. Of ik koop gewoon 92 en ik rol de mouwen op 😉

Tanden

Wat de tandjes betreft, dat staat al een tijdje stil. Mirthe heeft al sinds dat ze 1 jaar is, (12 maanden update) 4 tandjes, en die heeft ze nog steeds 😉 maar nog geen nieuwe. Ach dat komt allemaal vanzelf wel. Daar maak ik me geen zorgen over. Ze kan eigenlijk alles eten. Behalve harde stukjes, zoals een stukje appel, dat is lastig. Terwijl het wel weer prima gaat als ze zelf met haar voortandjes een stukje appel afschaaft, bijvoorbeeld.

Simone

P.S.: Vind je het leuk om de eerdere updates over mijn dochtertje te lezen? Bijvoorbeeld omdat jouw kindje jonger is? Bekijk dan hier de updates van de eerdere maanden >>

4 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Die maatje 86 blijft nu heel lang hangen, is mijn ervaring. Ninthe wordt bijna 2 en kan 86 over het algemeen nog wel aan. En die draagt ze ook echt al heel lang. Ben benieuwd naar je filmpje over babygebaren! Met Ninthe hebben we dit pas vrij laat gestart en het enige wat ze daarvan heeft opgepikt zijn drinken (die gebaart ze nog steeds) en waar. Maar daarna ging ze opeens zo snel praten dat we het allemaal een beetje hebben laten varen. Maar met Milas wil ik vanaf een half jaar wel graag gaan starten met de gebaren.

  • Wat leuk, Liam is aankomende zaterdag 15 maanden en loop nu sinds afgelopen zondag. Zo leuk om die ontwikkeling te zien, hoewel er hier ook nog best wat gekropen wordt. En qua tandje heeft Liam er 5,5 die halve blijft al ruim een maand op een halve steken ( misschien is meer een kwart) nu heeft hij last van zijn mondje dus ik denk dat de hoektanden of kiezen eraan komen… (Lekker straks op onze huwelijksreis) en hier zit hij in kledingmaat 74/80 vind het ook lastig wat te kopen. Ik denk dat ik het maar om sla.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: