Update: Mirthe 17 maanden

Hoppa, weer een maand om. De tijd vliegt. Mirthe is al 17 maanden (en een week) oud. Nog maar een paar weekjes en dan is Mirthe alweer anderhalf. Net als iedere maand, is het weer tijd voor een maandelijkse update. Hoe gaat het met mijn dochtertje nu?

Meten is weten

Als ze anderhalf is, is het ook weer tijd voor een bezoekje aan het consultatiebureau. Wegen en meten en even kijken hoe het met haar gaat, je kent het wel. Thuis doen we dat eigenlijk niet. Dus nu heb ik hierover niet echt gegevens. Wel weet ik natuurlijk welke maat Mirthe draagt en dat is nog steeds maat 86.

Ontwikkeling

Voor mijn gevoel gaat het nu allemaal wat minder snel dan voorheen. Vanaf maatje 86 ongeveer, groeien ze niet meer zo hard. Mirthe loopt al, dus wat dat betreft kunnen we ook niet veel nieuws meer verwachten. De veranderingen en ontwikkelingen zitten hem vanaf nu in kleinere dingen. Net als vorige maand, zal ik weer een lijstje van nieuwe dingen opnoemen:

 • Mirthe kreeg de afgelopen maand twee nieuwe snijtandjes en er kwamen ook twee kiezen door (waarvan één nog bezig is).
 • Mirthe kan schildpad gebaren. Lekker boeiend woord, haha, maar ze kan het 😉
 • Sinds een tijdje wil Mirthe het liefst zelf lopen. In de wandelwagen zitten is niet meer zo interessant. Ze heeft ervan geproefd om lopend mee te mogen naar de bakker en om te mogen rondlopen in het dierenparkje, dus dat wil ze nu ook graag. En geef haar eens ongelijk.
 • Waar ik vorige maand al beschreef dat ze een klimgeit wordt, klimt ze nu ook graag in de auto. En dan het liefst op de voorstoel, als ik de deur openzet om mijn tassen in de auto te zetten. En lachen als ze zit! Je moet die grijns op haar gezichtje zien dan (komende zondag te zien in mijn weekvlog, abonneer je hier!).
 • De verlatingsangst die Mirthe eerder een beetje had als ik haar naar het KDV bracht, lijkt zo goed als weg. Ze houdt zich nog wel even verlegen aan mij vast, maar ontdooit snel en gaat niet meer huilen als ik naar mijn werk vertrek.
 • Waarschijnlijk mede door de tanden en kiezen, hebben we in de afgelopen maand wel behoorlijk wat slaapproblemen gehad, maar dat gaat de laatste week weer best aardig gelukkig.
 • Mirthe begint nu ook geitjes en eendjes echt te voeren zonder alles zelf op te willen eten.
 • Haar lievelingseten is nog altijd brood en fruit, dat gaat erin als koek. Maar ook de avondmaaltijd gaat vaak best goed, maar Mirthe gaat het liefst snel door naar het, and I quote: “TOESJA?!? JA? TOESJA? IJSIE? JA? IJSIE?!” (gaat gepaard met een guitige lach en een smekend gezichtje).

Tot zover! Tot volgende maand. Of nee, ik hoop eerder natuurlijk! 😉

Simone

5 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

 • Oooh ik dacht ook dat het vanaf het lopen niet meer zo hard zou gaan. Maar mennn wat is mijn dame veel veranderd het afgelopen jaar! Heel leuk om dit soort updates te lezen en mooie foto!

 • Ik vind het super dat je dit beschrijft:) Wij zitten nu sinds een week in die slapeloze nachten pfff.. maar inderdaad 5 (snij)tanden en een kies.. Dus ik hoop dat het inderdaad ook dat is!
  Fijne dag!

 • Super leuk om te lezen weer. Ik vind het leuk dat je ze nog iedere maan doet. Er gebeurt ook nog zo veel. Vooral met de gebaren pakt ze ook veel op nu. Hier ook tanden en slapeloze nachten..

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: