Waarom ik zo’n zin heb om met Mirthe naar de Efteling te gaan

‘Pas als je kindje loopt en hij of zij zelf zijn oor op een paddenstoel kan leggen om te kijken waar het geluid vandaan komt, pas dan is de Efteling leuk voor je kind’, aldus mijn vader. Maar stiekem droom ik ervan om Mirthe mee te nemen naar het prachtige sprookjesparadijs. 

Ik ben niet iemand die naar de Efteling gaat voor de achtbanen en andere adrenaline opwekkende attracties. Ik ga voor Het Sprookjesbos, De Droomvlucht en… jawel: Carnaval Festival. Oh, en het Land van Laaf, dat vind ik prachtig. Gewoon samen genieten vanuit zo’n karretje. Ik kon me, samen met mijn zusjes vroeger ook uren vermaken met Holle Bolle Gijs; gewoon eindeloos stukjes papier in die mond mikken en lachen om zijn stem.

holle-bolle-gijs-339478_1280

Ik dagdroom van een ritje in de droomvlucht met mijn dochtertje op schoot en ik zie haar blije gezichtje al helemaal voor me als we in Carnaval Festival zitten. Misschien gaan we dan zelfs nog een keer, of daarna nóg een keer, omdat ze het zo leuk vindt.

En ja, mijn kindje is net 1. En ja, je moet je wandelwagen al voordat je in de rij gaat staan voor een attractie laten staan. Maar Mirthe heeft een sterke papa, ik heb een draagzak. En er zijn ook wel dagen, doordeweeks bijvoorbeeld of wanneer niet zo’n bijzonder mooi weer wordt voorspeld, dat je niet zo lang in de rij hoeft te staan.

Dus ja, ik wil graag deze zomer een keer naar de Efteling. Wie heeft dit ook gedaan met zo’n kleintje als Mirthe? Ik lees graag je ervaring bij de reacties onder dit artikel!

Simone

Volg je me al op facebook, instagramtwitter en/of bloglovin?

Ook op snapchat ben ik te vinden onder gebruikersnaam: papaisdeliefste

7 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

 • Ik herken dit helemaal. Ik kan niet wachten tot volgend jaar. Nu is mijn kleine bijna 3 maanden, dus dat is nog echt te jong. Maar twee jaar geleden en vorig jaar ging ik met mijn buurmeisjes en dat was zo leuk om te doen!

 • Gaan gaan gaan. Raf was 7 maanden toen we gingen. Natuurlijk kreeg hij nog niet alles mee maar droomvlucht en vooral carnaval festival waren fantastisch.
  en ik wil binnenkort weer

 • De jongste was net 1 toen we gingen en ze heeft ook genoten 🙂
  En de oudste dochter was twee maand toen we in Bellewaerde waren,… ze heeft vooral veel geslapen.

  We gaan volgende week met de 5, bijna 4 en 2-jarige … ik kijk er zo naar uit!

 • Mare wordt eind juli pas één… maar de Efteling kaartjes liggen al klaar! Lijkt me zo leuk! <3

 • Wij gaan in september, met vrienden die een zoontje hebben van dan 20 maanden. Ik ben heel erg benieuwd wat ze er van vinden. Ik vind achtbanen overigens wel erg leuk, dus we gaan zien hoe dat gaat

 • Ik begrijp helemaal dat je naar de Efteling wil met je gezinnetje. Hier ook niets dan mooie herinneringen aan het park. Voor mij kan het ook niet vroeg genoeg beginnen, maar ik vind het wel fijn (wij wonen best een eind van de Efteling af) als mijn kindje al begrijpt wat er gebeurt. En eigenlijk mag ‘ie nog groter zijn, want ik ben een echte liefhebber van achtbanen 🙂

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: