Wanneer koop je échte schoenen voor je baby?

Zoals jullie misschien bij de 10 maanden update hebben kunnen lezen, kan Mirthe staan. Ze trekt zich op aan haar bedje, de box, de tafel, de stoelen, noem het maar op. Ze staat nog een beetje wankel en moet soms een stapje bijzetten om recht te kunnen staan. Maar dat doet ze al aardig (met twee handjes vast natuurlijk). Nu rijst bij mij de vraag: wanneer heeft mijn baby schoenen nodig?

Sinds ze gaat staan doen we vaak Mirthe’s sokken uit zodat ze wat meer grip heeft op de vloer. We hebben een parketvloer. Deze is niet heel glad, maar met sokken aan wel. Als we ergens anders heen gaan of naar buiten dan doe ik Mirthe slofjes aan. Ik heb leuke leren slofjes met een ruwe onderkant en baby All-Stars. Beiden zijn nog lastig aan te trekken want Mirthe duwt steeds haar teentjes krom naar beneden. Maar als ze eenmaal aan zitten staat het wel erg schattig!

Wanneer is het tijd voor schoentjes?

Voor nu zijn slofjes prima, maar ik vraag me dus af wanneer het goede moment is aangebroken om voor een echt schoentje te gaan kijken. Soms lees je namelijk dat je je kind al schoenen aan moet trekken wanneer hij of zij staat. Om hem te ondersteunen bij de eerste stapjes. Maar vaker lees ik dat je beter lekker de voetjes bloot kunt laten totdat de echte stappen worden ondernomen en je ook buiten wilt gaan lopen met je kleintje.

All-Stars

Waar let je dan op?

Stel dat het tijd is voor de eerste schoentjes. Waar let je dan op? Wat zijn goede schoenen voor de eerste stapjes?

 • Kies voor een leren schoen, dit ademt beter dan kunstof.
 • Ga voor nieuwe schoenen en liever niet voor tweedehandse omdat het voetbed dan al is ingelopen door andere voetjes en daar naar is gaan staan.
 • Voor babyvoetjes zijn schoentjes met een speciale flexibele zool beschikbaar zodat de voetjes nog goed kunnen bewegen en afwikkelen, wanneer je kindje de schoenen draagt.
 • Let op dat je kind de goede maat draagt. Laat in een goede schoenwinkel de voetjes van je kindje opmeten. Kindervoeten groeien heel hard, zo’n drie tot vier maten per jaar. Je mag zo’n 1 centimeter groeiruimte overhouden in de schoentjes, om te voorkomen dat je iedere week nieuwe schoenen moet kopen.
 • De schoen moet makkelijk aan te trekken zijn, maar wel goed sluitend om de voet en met name de hiel zitten.

bron: Nelson.nl

Voorlopig nog even blote voeten of slofjes!

Voorlopig nog even geen schoenen voor Mirthe. Ik ga haar voetjes op laten meten en een eerste paar
schoentjes met een flexibele zool aanschaffen zodra ze echt los kan lopen. Dan kunnen we ook lekker buiten stapjes gaan zetten. Ik weet nu in ieder geval alvast waar ik op moet letten.

Simone

Samenwerking

6 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

 • Leuk! Yarah draagt ook al echte schoentjes en ik vind goede schoenen dan ook erg belangrijk. Nu ben ik op zoek naar leuke zomerschoenen 🙂

 • Hier wel schoentjes voor op de fiets, maar niet tijdens het stappen in huis. Naomi loopt dan 9 van de 10 keer gewoon op blote voeten 😉 Van mijn broertje ontving ze van de week geweldige schoentjes van shoesme. Dat zijn perfecte schoentjes voor als ze loopt, tenminste na mijn onderzoekje is dat mijn conclusie hihi. Hier gaan de ontwikkelingen heel hard, dus ben benieuwd wanneer ze echt los loopt, dan kan ze die schoentjes aan of we moeten andere kopen, omdat ze nog te groot zijn!

 • Ik ben er naar op zoek gegaan toen Fiene achter een loopwagentje begon te lopen en het weer was om naar buiten te gaan. Als we binnen waren, had ze meestal blote voetjes en als het wat fris was droeg ze leren slofjes. Maar toen het beter weer werd heb ik leren schoentjes gekocht, zodat ze buiten ook lekker achter haar karretje kon stappen.

 • Mijn zoon liep met 11 maanden. Toen heb ik ook schoentjes (van het merk Jochie) gekocht met flexibele zool en van leer, stevig bij de hiel en de teentjes (en van alles meer waar het aan zou moeten voldoen). Ze kosten wat, maar ik was er erg blij mee. Telkens als we buiten waren, liep hij er in. En die schoentjes waren echt perfect in die fase van net lopen.

  Inmiddels heeft hij stevige stappers met een goede zool. Hij is net 17 maanden oud, maar kan die nu wel aan. Thuis loopt hij altijd op sokjes of blote voetjes.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: