Wat zou ik anders doen bij baby nummer twee?

Mocht er een baby nummer twee komen (ik hoop wel dat we dat ooit mogen meemaken), wat zou ik dan anders aanpakken dan hoe het nu gegaan is? Wat heb ik ‘fout’ gedaan of wat had ik liever anders gezien?

Fout: niet gaan slapen als de baby slaapt. Ik weet niet of ik het de volgende keer wel kan opbrengen, maar in de eerste weken, als je ontzettend gebroken nachten hebt, is het echt heel verstandig om een dutje te gaan doen als je baby slaapt. Ook al is het drie uur ‘s middags en heb je eigenlijk zin om met je kraamvisite beschuit met muisjes te eten. Neem. Je. Rust.

DragenLiever anders: Meer dragen. Ik heb Mirthe in het begin veel gedragen in de draagzak. Dat vond ik erg fijn en Mirthe zelf ook. Ze kwam helemaal tot rust en sliep ook heerlijk in de draagzak. Huilde ze en kreeg ik haar niet stil: ook dan was de draagzak mijn beste vriend, soms midden in de nacht. Maar… op een gegeven moment ben ik (om een reden die ik zelf niet weet) minder gaan dragen. En nu vindt ze het niet meer zo leuk of in ieder geval niet meer zo ontspannend om in de draagzak te zitten. En dat vind ik jammer. Want ik zou graag weer wat vaker dragen. Hoewel het wel steeds zwaarder wordt natuurlijk. Ik heb haar tot nu toe steeds op mijn buik gedragen, misschien moet ik eens andere manieren uitproberen. Wellicht vindt ze dat leuk.

Volgende keer beter: Meer kolven en meer flesjes (met moedermelk) geven. Om Mirthe aan de fles te laten wennen, zo kregen wij de tip van het consultatiebureau, moesten we dagelijks een flesje aanbieden in plaats van de borst (pas toen de borstvoeding een aantal weken goed liep). Ik moest Mirthe dan maar afgekolfde melk geven. Maar… omdat ik vlakbij werk (zo’n 4 km van mijn huis en het kinderdagverblijf vandaan) en borstvoeding ging geven op het kinderdagverblijf zag ik de noodzaak van het kolven en het flesvoeden niet zo in. En ik vond kolven ook zo’n gedoe en helemaal niet prettig, soms zelfs pijnlijk. Het irriteerde me in ieder geval veel meer dan ‘gewoon’ borstvoeding geven. Toen ik er op een gegeven moment zo ontzettend aan toe was om eens een keer een avond weg te kunnen en dus een voeding over moest slaan, wilde ik maar wat graag dat Mirthe de fles pakte. Maar dat deed ze dus niet. Omdat het steeds niet lukte, heb ik het een tijdje laten rusten en een paar weken later nog eens geprobeerd. En ja hoor, ineens pakte ze de fles wel. Gelukkig! Maar voor ‘de volgende keer’ op de to do list: vaker een flesje geven.

Wat zijn dingen die jij anders aan zou pakken bij een eventuele volgende baby?

5 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Ik wilde ook meer gaan dragen, maar uiteindelijk kwam dat er niet echt van. Bij de tweede deed ik verder eigenlijk heel veel hetzelfde als bij de eerste en dat beviel prima.

    • Ja, het zijn ook maar een paar kleine dingen die je met wat ervaring misschien vanzelf al anders aanpakt bij een tweede.

  • Ik heb al een herkansing gehad inmiddels met een tweede baby. Er waren eigenlijk niet zo heel veel dingen die ik anders wou doen, ik herinner mij het in ieder geval niet meer 🙂

  • Het is al goed dat je hier aan denkt, dan doe je het zeker anders met een tweede. Ik heb onze kleine boef veel gedragen in een draagzak, wij hadden ook wel een draagdoek maar hier pas veel later gebruik van gemaakt. Toen was hij er al weer te groot voor. Eerlijk gezegd niet eerder aan gedacht. Dit zou ik met een tweede wel anders willen doen.

    • Wij hebben ook een draagzak, geen doek. En hij bevalt me prima moet ik zeggen. Ik had dit blogje eerder moeten schrijven. Dit weekend gingen we namelijke een weekend weg en hebben we weer gedragen. En het ging goed! Mirthe vond het leuk. Dat zul je altijd zien 🙂

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: