Werktitel voor buikbaby

Tijdens je zwangerschap is iedereen benieuwd hoe je de baby gaat noemen. Mensen gaan continue zitten vissen naar namen. Wat voor namen vind je leuk? Begint het met een F/M/L/E/A en de rest van het alfabet? Wordt ze vernoemd? Enzovoorts. Om te voorkomen dat je de naam eruit floept en om samen met je partner al te kunnen praten over de baby, kun je je kindje tijdens de zwangerschap een werktitel geven.

Een werktitel voor je buikbaby, volgens mij hebben we er allemaal wel een gehad. De een noemt haar baby ‘Pinda’ (Elise Joanne), wat ik echt een hele schattige naam vind overigens! En de ander kiest voor ‘Frummel’ (Michelle), ook al zo’n leuke naam. Wij hadden ook een werktitel voor onze buikbaby, namelijk: ‘Pingu’.

Pingu; ik weet niet helemaal meer hoe we precies op deze titel kwamen. Wat ik wél weet is dat het was terwijl ik met mijn zusjes aan tafel zat. En zij zaten dus te grappen over namen. Eén van hen heeft vervolgens geopperd om de baby voortaan Pingu te noemen, want dat was zo lekker onzijdig (het was nog voordat we wisten dat het een meisje werd). En we zijn stiekem natuurlijk allemaal fan van die lieve schattige pinguïn.

Gevolg: De baby was voortaan ‘Pingu’. Iedereen wist het op een gegeven moment, en iedereen gebruikte die titel ook. Ik kocht een lijstje met een pinguïn erop waar ik de echo foto in stopte. Ik kreeg een rompertje en slofjes cadeau met pinguïns erop. Mijn oma haakte een pinguïn-knuffel. En ik wilde zelf ook alle kleertjes kopen die ik tegenkwam, waar pinguïns op afgebeeld waren. Ik vond dat zo schattig, en ik vond het een leuke knipoog naar de werktitel die de baby dus ooit had.

Pingu

Ik ging op een gegeven moment zo ver dat ik bij het zoeken naar geboortekaartjes zocht naar kaartjes met, je raadt het al, een pinguïn erop. Ik vond dat lang een leuk idee. Maar later kwam ik gelukkig tot bezinning en dacht ik: een kaartje met een pinguïn erop, voor een baby geboren in juni. Dat is misschien een beetje gek.

Tijdens de new born shoot hebben we Mirthe’s pinguïn-knuffeltje meegenomen en ze had haar pinguïn-rompertje aan. Dat vonden we dan wel weer leuk als herinnering.

Mirthe-Pingu

Kijk nou hoe klein ze was! 🙂

Hadden of hebben jullie ook een werktitel voor je kindje in de buik?

 

 

4 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Wat een leuk artikel, lief dat je mij genoemd hebt! Ik vind Frummel ook oprecht zo’n leuke werktitel; maakt het af en toe bijna lastig om een ‘echte’ naam voor hem te bedenken! Voor ons is hij gewoon Frummeltje.. Maar dat kun je zo’n kind op de lange termijn natuurlijk niet aandoen. Haha. Lastige kwestie!

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: