10 leukste dingen om te doen met baby van 5 maanden

Mirthe is nu ruim 5 maanden en het wordt steeds bijdehanter. Erg leuk om te zien en te volgen al die ontwikkelingen. Je kunt langzaamaan steeds meer leuke dingen met haar doen. Ik (a.k.a. lijstjesgoeroe) maak er een lijstje van:

  1. Een damespaard, een damespaard, een damespaard gaat zo… En een herenpaard, een herenpaard, ….. enzovoorts. Super leuk. Gegarandeerde lachjes.
  2. Groentehapjes, fruithapjes, papjes. Als je kindje eten lekker gaat vinden wordt het erg leuk om die eerste bordjes eten te geven en steeds nieuwe smaken te proberen.
  3. Kiekeboe spelen. Met een slabbetje of een knuffeldoekje voor je gezicht. Nog even en ze trekt het zelf weg.
  4. In de spiegel kijken. Als Mirthe zichzelf ziet in de spiegel, wordt ze zo blij. Super grappig. Ook heel komisch om te zien dat ze verward is als ze bijvoorbeeld opa in de spiegel ziet, maar ook gewoon ‘in het echt’. Dat is gek! 😉
  5. Kusjes geven. Mirthe vindt kusjes krijgen heel grappig op de een of andere manier. Misschien komt het door de geluidjes die ik erbij maak. Maar kusjes geven op haar neus is voor mij op dit moment dé manier om Mirthe hardop aan het lachen te krijgen.
  6. Huisdieren aaien. Onze katten besteden niet al te veel aandacht aan de kleine. Maar de hond van mijn ouders vindt haar heel interessant. Mirthe vind het allemaal prima, lacht lief naar de hond en wil hem steeds aanraken. Heel leuk om te zien.
  7. Boekjes lezen. Uiteraard snapt ze er nog niks van. Maar ze gaat zo gezellig terug zitten kletsen bij het voorlezen. En daarnaast probeert ze ook vaak even of het boek eetbaar is.
  8. Gewoonweg kijken naar hoe ze speelt en dingen ontdekt. In de box of op het speelkleed. Even ernaast zitten en genieten van de gesprekken die ze ligt te voeren met haar speelgoed of knuffeltjes: ‘dadadararadadadaaaaaaaaaaada’.
  9. Liedjes zingen en dansen met Mirthe op de arm. K3, Winnie de Pooh, Berend botje. Succes gegarandeerd.
  10. Lekker samen slapen. De momentjes dat Mirthe tegen me aan in slaap valt worden schaarser. Extra genieten dus wanneer het gebeurd.

Wat zijn de momenten waarop jullie het meest van genieten / genoten van je kleintje?

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: