10 redenen waarom zwanger zijn zo mooi is

Nee hoor, niet schrikken. Ik ben niet zwanger. Ik denk er gewoon graag aan terug:

 1. Het testen. Eerst over een testje plassen. Dan proberen je netjes aan die paar minuten wachttijd te houden voor je mag kijken. Om dan veel te vroeg toch een blik te werpen. En dan die rush die door je heen gaat op het moment dat je twee streepjes ziet.
 2. Die eerste weken waarin jij en je hubbie een superleuk geheim delen en niemand anders het nog weet. En het uiteindelijke vertellen van je geheim natuurlijk, nog leuker!
 3. De eerste keer het hartje luisteren. Dat spannende moment dat de verloskundige met de doptone op je buik op zoek gaat naar de mega-snelle rikketik van je baby. Terwijl je kleintje nog maar de grootte heeft van een maiskorrel en zijn hartje ongeveer zo klein is als een speldenknopje. Onbeschrijflijk is dat moment dat je hoort dat er leventje in je buik groeit.
 4. De eerste echo. De eerste keer dat je je kleintje op beeld ziet. De eerste keer dat je ziet dat hij echt twee armpjes en twee beentjes heeft. Tien vingers en tien teentjes.
 5. De eerste schopjes. Een magisch moment. Wat kleine kriebelingen aan de binnenkant van je buik. Is het een darm of toch de baby. Hé het gebeurt weer. Oeh, en nog eens. Het wordt met de week sterker. Het kan niet missen. Dit is de baby!
 6. Het ontdekken van het geslacht. De spanning waarmee je naar je pretecho of je 20-weken-echo gaat. Wat zou het zijn?! En dat je dan bij thuiskomt weer een verassing te vertellen hebt aan je geliefden. Áls je het wilt vertellen natuurlijk.
 7. Shoppen voor de kleine. Werkelijk álles wil je kopen. Het is zo klein en zo pietepeuterig. Zo lief, zo schattig en zo zacht. Of zo ontzettend essentieel voor de gezondheid of de veiligheid van je kleintje. Je baby kan hier echt niet zonder. Je moet het hebben. Alles.
 8. De babykamer stylen. Een kleurtje kiezen. Een behangetje. De meubeltjes, en niet te vergeten de leuke accessoires!
 9. De wandelwagen uitzoeken. Want je moet straks natuurlijk wel de blits maken als je voor het eerst met je kleintje buiten komt. Niemand die naar de wagen kijkt hoor, iedereen wil een blik werpen op wie erin ligt.
 10. De bevalling. Natuurlijk, dit is niet je beste moment. Maar het is een heel bijzonder moment. Een moment van een hoop natuurgeweld gevolgd door heel veel liefde en geluk.

 

Eén reactie

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

 • Ik vond de eerste weken van een zwangerschap fantastisch en geweldig. Tot ik ziek werd. Maar heb gelukkig wel meegemaakt hoe mooi en prachtig het kan zijn.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: