10 x Daarom kun je niet slapen als je zwanger bent

Slapen met een zwangere buik: the struggle is real! Sommige zeggen dat de gestoorde nachten je alvast voorbereiden op de komst van de baby, zonder nachtritme, maar ik geloof daar niet zo in. Het is soms gewoon best lastig en beter kun je nog wél even lekker slapen en uitgerust aan de babytijd beginnen toch? Waarom gaat zwanger zijn en slapen nou zo moeilijk samen dan?

  1. Je moet plassen. Eén, twee of misschien nog wel meer keren per nacht wakker worden met het gevoel dat je blaas vol zit. Alsof je de avond van tevoren een emmer hebt leeggedronken. Dan naar de wc gaan, er drie druppels uit kunnen persen en dan vervolgens wakker in je bed te liggen.
  2. Trappelende voetjes. Of gewoon een zichzelf omdraaiende, uitstrekkende, voetballende baby in je buik. Naarmate de baby groter wordt, worden de bewegingen steeds krachtiger. Heel mooi en fijn! Maar niet op het moment dat jij probeert te gaan slapen. En laat dat nou net baby’s favoriete momentje zijn!
  3. Je hebt nachtmerries. Mijn hemel, wat kun je gedurende je zwangerschap levendig dromen zeg. Echt niet normaal. Ik heb perioden gehad dat ik werd achterna gezeten of dat het oorlog was. Die hormonen doen gekke dingen met je.
  4. Je kun je niet meer omdraaien. Op het eind voel je je net weel aangespoelde potvis dit zich niet om kan draaien naar zee. Eerst één been over dat voedingskussen heen, dan je rug een stukkie draaien. Dan been twee goed leggen, het kussen weer onder je buik. Et voila. Daar lig je dan heerlijk op je andere zij, want die waar je eerst op lag, voelt compleet beurs (omdat je zo weinig omdraait). Klaarwakker.
  5. Je ligt te piekeren. Heb ik alles van mijn lijstje nou gekocht? Oh ik moet dit nog uitwassen voor de baby komt. Heb ik wel alles in mijn vluchtkoffer, dat erin moet? Ben ik niks vergeten? Wil ik nou nog een extra hoes voor de maxi-cosi of niet? En moet die dan okergeel zijn of grijs? Je kunt je maar ergens druk over maken, en dan natuurlijk het liefst ‘s nachts.
  6. Je hebt honger. Dat gevoel in je maag als je ‘s ochtends wakker wordt, je móet dan gewoon echt even iets eten. In het begin van de zwangerschap omdat je je op een lege maag misselijk voelt en op het eind omdat je gewoon echt honger hebt!
  7. Pijnlijke borsten. En dit dan met name in het begin van je zwangerschap. Je borsten groeien alsof ze op weg zijn naar maatje Pamela en dat doet pijn.
  8. Kramp in je benen. Veel zwangere vrouwen zullen het wel herkennen, dat je op een gegeven moment last krijgt van nachtelijke spierkramp in je benen. Zwaar irritant is dat!
  9. Namenstress. Nachtenlang nadenken over wat nou echt de allermooiste naam is voor je nieuwe spruit. En geloof me: als je in week 36 nog steeds twijfelt, dan lig je daar echt wakker van.
  10. Last van maagzuur. Aan het eind van de zwangerschap is die buik zo groot dat hij je maag in de verdrukking brengt. Gevolg: de baby duwt het maagzuur dat netjes in je maag hoort te blijven, naar plekken waar het niks te zoeken heeft: je slokdarm en je keel. En dat voel je vooral wanneer je plat ligt.

Waar heb jij wakker van gelegen tijdens je zwangerschap?

Simone

3 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: