10x waarom peuters zo grappig zijn!

  1. Omdat ze over dwars en met beide benen uit bed (voeten op de grond) kunnen slapen. Het kan echt. Ik heb het met eigen ogen gezien.
  2. Vanwege hun logica. Zij:’Mama, mag ik een ijsje?’ Ik: ‘Nee, je mag nu geen ijsje’. Zij: ‘Oh… ikke papa vragen’.
  3. Omdat ze nog geen besef van tijd hebben. Alles is morgen of dadelijk. Even wachten… hoe lang duurt dat dan? We komen thuis en staan op de hof. Mirthe vraagt of papa thuis is. Ik: ‘Nee we moeten nog even wachten tot papa thuiskomt, hij komt over een uurtje thuis van werk. Zij: ‘Oh, ikke wachten’. En het vervolgens vertikken om mee naar binnen te gaan omdat we éven moeten wachten op papa.
  4. Door hun leuke taaltje. Heerlijk hoe ze taal beginnen te ontdekken. Al die leuke uitspraken: ‘Hé Ruben, tikkie jij bentum’. ‘Papa! Kijk, Ruben is de Bentum!’
  5. Omdat ze na 10 gewoon weer ergens bij 6 doorgaan met tellen. En dat je ze dan verbetert, ‘elf, twaalf’. Zij: ‘Nee mama ik hoef niet elf twaalf.’
  6. Vanwege hun enorme fantasie. Heel vaak speelt ze spelletjes met wezentjes uit verhaaltjes of boekjes die zij dan naast zich ziet, maar die voor papa en mama toch echt onzichtbaar zijn.
  7. Omdat ze alles ZELLUF willen doen. Wat resulteert in een broek met de gulp op de kont en de schoenen aan de verkeerde voet.
  8. Omdat ze je na gaan doen. Al die idiote stemmetjes die je zelf opzet tegen een baby’tje. Je hoort ze allemaal één op één terug uit de mond van je peuter. Hilarisch.
  9. Dat ze wanneer je hagelslag op je brood doet aangeven dat het ‘zo genoeg’ is mama!
  10. Omdat ze ‘s ochtends met een kussen onder de ene arm en knuffel onder de andere, en ergens tussenin ook nog een stapel boeken, tussenin in het grote bed kruipen.

Wat vind jij het grappigste of het leukste aan de peuterleeftijd?

Simone

3 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: