De lente is de perfecte tijd om samen met kinderen de creativiteit te laten bloeien. En wat is er dan leuker dan knutselen met als thema een van de meest vrolijke symbolen van het seizoen: de tulp! In dit blog deel ik 25 ideeën voor kindvriendelijke knutselprojecten voor het maken van tulpen.

Dus, of je nu een regenachtige middag wilt opfleuren of op zoek bent naar een feestelijke lenteactiviteit, dit blog voorziet je van genoeg inspiratie om met je kinderen aan de slag te gaan. Ga aan de slag en laat die lente maar komen in huis!

1. Ga aan de slag met rietjes en vouwpapier. Even groene rietjes zoeken en je bent good to go.

2. Gebruik een bolletje wol wat je nog hebt liggen en wind dit om een uitgeknipte tulp van karton, om hem zo kleur te geven.

3. Maak niet alleen de tulp, maar knutsel er een bol bij. Meteen super educatief, omdat je je kind leert dat tulpen groeien uit bollen.

4. plak uitgeknipte tulpjes op papier, twee op elkaar, met de bovenste wat gevouwen erop, zodat ze een 3d effect krijgen, zoals op de foto hieronder. Superleuk voor Moederdag toch ook, tulpen!

5. Ga aan de slag met verf en een vork. Supersimpel maar effectief en leuk! Het vaasje, teken, plak of verf je erbij.

6. Ga aan de slag met toiletrollen. Wat je daar allemaal wel niet van kunt maken he. Afval, maar superleuk, knutselmateriaal. Je maakt er ook gemakkelijk tulpjes van. Verder heb je alleen verf en een schaar nodig.

7. Als je ze maakt uit lege keukenrollen, kun je ze nog langer maken!

8. Gebruik toiletrollen als stempel. Vouw ze als ovaaltje en stempel de blaadjes van de tulp op papier.

9. Ga aan de slag met wasknijpers, gekleurd (glitter)karton of vilt:

10. Maak tulpjes van strijkkralen. Zet ze in een potje voor een nog leuker effect.

11. Voor de iets oudere kinderen en meer gevorderde knutselaars onder ons, is dit ook wel een heel leuk effect met strijkkralen. Als ze nog warm zijn kun je ze gebogen laten uitharden, om dit effect te krijgen:

12. Gebruik stukjes van een eierdoos. verf ze en plak er een knoopje of een viltbolletje in. Met chenilledraden maak je leuke stelen. Eventueel kun je natuurlijk nog blad toevoegen aan de stelen, door ze uit te knippen uit groen papier en erbij te plakken. Een leuk lintje om de steeltjes maakt het helemaal af.

13. Hoe leuk zijn deze tulpen bedacht ook?! Gemaakt van wegwerplepels. Deze zijn nog gemaakt van plastic lepels, maar dat lukt vast ook wel met de bamboe lepels die je tegenwoordig in de winkels vindt.

14. Hoe eenvoudiger, hoe makkelijkere voor de allerkleinsten: een tulpje gemaakt van een handafdruk van je kleine.

15. Tulpen kun je ook stempelen, als je ze uitsnijd uit een aardappel. Dat zou ik zelf even doen. Kunnen je kinderen daarna met de verf aan de slag!

Welke tulpjes vind jij het leukst? Of wat gaat jouw kind knutselen?