36 weken zwanger | De nesteldrang is aan!

Vandaag ben ik alweer 36 weken zwanger. Nog minder dan een maand tot mijn uitgerekende datum dus. Tijd voor een update! Hoe gaat het met mij, hoeveel ben ik aangekomen tot nu toe in deze zwangerschap en hoe gaat het met de baby? 

Genieten van verlof

‘Geniet nog even van de laatste loodjes’, zeggen ze toch altijd? Nou ik vind de laatste loodjes ook best wel pittig. De pijn aan mijn bekken is echt niet leuk meer en de nachten worden ook steeds lastiger. Ik heb moeite met het vinden van een houding die lekker ligt. Maar hé, over het algemeen, of eigenlijk afgezien van dat, gaat het best goed nog allemaal. En ik geniet wel echt van mijn verlof. Ik heb al veel afspraken gehad, met vriendinnen bijvoorbeeld en ik ben afgelopen week nog eens wezen shoppen bij Prénatal. Verder ben ik lekker aan het rommelen in huis; heb ik het geboortekaartje uitgezocht; en heb ik de babywas gedaan.

Thijs en Mirthe hebben de box opgezet

Nesteldrang is aan

En over die babywas gesproken! Alle spulletjes liggen al gewassen en gestreken in de commode. Ik heb deze al wel drie keer heringedeeld, omdat ik dacht dat het zo handiger lag, haha. Maar stiekem is het gewoon zo leuk. Al die kleine kleertjes in je handen hebben en een plekje geven. Lekker voorbereiden en mezelf klaarmaken voor de baby: de nesteldrang is nu echt aan!

De baby is groot

De vraag is alleen of onze baby al die kleine kleertjes ook wel zal passen 😉 Met 35 weken precies hebben we een groei-echo gehad, omdat babybroertje met de 30 weken echo al groot bleek. En dat bleek ook nu weer uit de echo. Hij volgt het bovenste lijntje van de groeicurve. En werd met 35 weken al 3300 gram geschat en zo’n 4500 gram bij de geboorte. Oei, slik. Dat is een behoorlijk grote baby. Ik heb alleen wel besloten me hier echt nog geen zorgen om te maken. Mirthe werd ook groot geschat en was uiteindelijk bij de geboorte 3838 gram. Groot dus, maar niet extreem. We zien het wel, het komt toch zoals het komt.

De uitgerekende datum komt in zicht

Het wordt nu écht zo spannend, het kan niet lang meer duren. Binnen nu en 6 weken heb ik sowieso mijn kindje in handen. Dat is toch een bizar idee? Het is zo snel gegaan allemaal, deze zwangerschap. Ze zeggen dat dat komt, omdat je door een eerste kindje geen tijd hebt om écht stil te staan bij je tweede zwangerschap. En misschien is dat ook wel zo.

Ik vind het behoorlijk spannend hoor, nu de uitgerekende datum echt in zicht komt. Ik heb het allemaal al eens meegemaakt, een bevalling. Maar ik vind het er nu echt niet minder spannend om. Ook omdat je al een idee hebt van wat je te wachten staat, ben ik bang. Het punt waarop ik zeg: ‘laat maar komen nu, ik klaar dat klusje wel even,’ moet nog komen. Maar ik weet nog van de eerste keer, dat dat moment komt. Dat moment waarop het je allemaal niet meer uitmaakt en je angst verdwijnt. Het punt waarop je alleen nog maar wilt dat die weeën nou eens op gang komen.

Wanneer zal ik bevallen?

Ik ga ervan uit dat er nog wel een volgende zwangerschapsupdate zal volgen, maar wie zal het zeggen? Volgende week ben ik 37 weken zwanger en dan ‘mag’ het in principe al komen. Ik ga daar alleen niet vanuit. Ik hoop het niet, maar houd er wel rekening mee dat ik weer over tijd zal gaan zijn, net als ik bij Mirthe was (41 weken en 2 dagen).

Wat denk jij? Op welke dag ga ik bevallen? (28 februari is de uitgerekende dag).

Simone

4 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • 14 februari gok ik. En dan heet hij Valentijn . Of Hugo of….nee ik heb geen idee haha
    Ik hoop dat je nog een fijne zwangerschap hebt, dat je niet zoveel last hebt van je bekken.
    Groetjes Siger

  • De laatste loodjes kunnen best pittig zijn, zeker als je een peuter hebt rondlopen. Wel een spannende tijd straks, dat je in principe elk moment kan bevallen. Geen idee wanneer dat zal zijn, maar hoop voor je dat je niet overtijd zal lopen.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: