Met 38 knuffels in bed, is dat oké?

Het zal wel weer een fase zijn hoor, maar momenteel rust Mirthe niet voordat al haar knuffels in haar bed liggen. Want ja, die moeten ook allemaal slapen, mama. Maar of ík dat nou zo’n goed idee vind, dat weet ik nog niet. Hoeveel knuffels heeft jouw kind in bed?

Iedere avond een knuffeltje kiezen

Mijn dochter heeft niet één vast knuffeltje of doekje waar ze heel erg aan hecht. Het zijn er meerdere waar ze helemaal verliefd op is: Apie, Eendje of Haas bijvoorbeeld. Maar ook Pip doet het de laatste tijd erg goed. Tot voor kort had ze alleen die meest geliefde knuffeltjes, in haar bedje als ze ging slapen, plus één extra. We hebben namelijk twee wandplankjes aan de muur waarop de door mijn oma gehaakte knuffeltjes staan. Iedere avond koos ze er één uit die in haar bedje mocht, en vrijwel iedere avond koos ze een andere.

Alle knuffels mee in bed

Tot ze op een dag per se alle knuffeltjes mee in bed wilde. Met als gevolg dat nu haar hele bed vol staat met knuffels. Het lastige is wel dat Mirthe graag heeft dat we alle knuffels ook instoppen onder de dekens, zoals we ook haar instoppen. Maar voor zoveel knuffeltjes op een rij is geen plaats. Ik heb er dus ook een hoop steeds bij het voeteneinde gezet.

Spelen in plaats van slapen

Misschien hadden we er niet aan toe moeten geven om zoveel knuffels in haar bed te leggen, maar ach, ik zag er ook het kwaad niet echt van in. Maar nu gaat ze ‘s avonds in plaats van slapen eerst spelen. En ook dat is op zich geen ramp. Liever een kind dat in bed nog even speelt, dan dat ze gaat liggen huilen natuurlijk. Maar Mirthe huilde eigenlijk bijna niet voor het in slaap vallen, meestal ging ze gewoon lekker slapen. Nu komt het voor dat ze nog een half uur, een uur of zelfs een keer anderhalf uur nog ligt te spelen. Ik vraag me dus af of ze geen slaaptekort krijgt op deze manier.

Is het maar een fase?

Ik typ dit stukje net nadat ik Mirthe naar bed heb gebracht. En warempel.. binnen tien minuten in slaap. Ondanks een hoop knuffels in bed. Dat is altijd zo, toch? Als je naar de dokter gaat met je probleem, dan is het over. We zullen morgenavond wel merken of het toevallig was, of dat de fase alweer voorbij is.

Wat dat betreft is dat misschien wel de belangrijkste les van het prille moederschap. Zit je in een lastige periode? Waarschijnlijk is het maar een fase 😉

Hoeveel knuffels heeft hebben jouw kinderen in bed? En spelen ze ermee of gaan ze lief slapen?

Simone

7 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Oei, Dat zou ik zo ook niet weten. Misschien kun je op haar kamertje een eigen bedje maken voor alle knuffels en dat je voordat ze gaat slapen, deze samen met haar in gaat stoppen?
    Liefs

  • Hier slaapt ze met haar 2 vaste knuffels en dan komt er iedere avond een knuffeltje logeren haha..

    • Ja dat was dus eerst hier ook de situatie ongeveer. Totdat iedereen moest komen logeren, een soort sleep over party. Maar we weten allemaal: op slaapfeestjes wordt niet geslapen 😉

  • Mare heeft er ondertussen drie. De poppen blijven keurig beneden… Maar worden wel elke avond even flink welterusten geknuffeld voordat ze kan gaan slapen.

  • Mijn zoon heeft 3 knuffels in bed. Soms gooit hij er één uit, soms moet er één extra mee. Hij is meer gek op zijn dino’s. Van die plastic beesten. Gisteren wilde hij ze alle 10 in bed uitgestald hebben. En hij ging ze allemaal een boekje voorlezen. Erg schattig vind ik dat. Ik ben niet bang dat hij slaap te kort komt, want dan slaapt hij in de ochtend wel iets langer door. Als hij de volgende vroeg naar de opvang moet, dan let ik er wel meer op. Dan mogen niet alle dino’s mee in bed.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: