38 weken zwanger: toch gehaald… | Update

Yay! Even dacht ik afgelopen zaterdag dat ik deze mijlpaal niet zou halen. Maar ik ben vandaag 38 weken zwanger. 

Een spannend weekend achter de rug

Afgelopen zaterdag was even spannend. Omdat ik dusdanig voorweeën kreeg (ik dacht echte weeën) heb ik een nacht in het ziekenhuis doorgebracht. De weeën kwamen, hielden steeds een uurtje aan. En zakten dan weer. Ook na een warme douche. Ik blijk al een ontsluiting van 3 tot 4 centimeter te hebben. Maar deze vorderde niet. En dus zijn het echt voorweeën en is de bevalling nog niet begonnen. Aldus de gynaecoloog van dienst.

Nou, ja dan ga je dus maar weer naar huis. Met een lege Maxi-Cosi en een volle buik. Dat is echt een gek gevoel joh. Ik ben die nacht heen en weer geslingerd tussen emoties. Ik dacht eerst dat het nog wel mee zou vallen, en ging naar het ziekenhuis ‘voor de zekerheid’. Niet veel later wist ik zeker dat het begonnen was. En toen zwakte het toch weer af. En een uur later lach ik weer te puffen en wist ik zeker: zie je wel het zet toch door! En toen bleek dat toch weer niet zo te zijn. Ja, het was echt niet zo leuk op dat moment. Komende zondag kun je er wat beelden van zien in mijn vlog.

Maar goed. Niks aan de hand. De baby heeft het nog goed. Die zit veilig op zijn plekje in mijn buik. De afgelopen dagen blijft het wat rommelen allemaal. Ik merk het aan mijn lijf. Mijn darmen zijn wat van slag. Ik heb regelmatig harde buiken. En de melkproductie (wat een lelijk woord is dat, haha) komt op gang. Ik ben benieuwd hoe lang het nog gaat duren. En ik ben ook benieuwd of het de volgende keer wel écht zover gaat zijn, of dat ik nog vaker moet melden dat het ‘loos alarm’ was. Ik heb liever gewoon alles of niets.

Naar de gynaecoloog

Vandaag brengen we weer een bezoekje aan de gynaecoloog, voor controle. De hoeveelheid vruchtwater en mijn bloeddruk worden dan weer gecontroleerd. En ik hoop dat ze ook weer even kijken naar de omvang van het buikje, voor een meting van de grootte van het kindje. Er is mij vorige week al aangegeven dat ze me niet tot 42 weken zullen laten lopen. En zeker nu blijkt dat ik al een behoorlijke ontsluiting heb, is het aannemelijk dat ze me eerder wel een laatste zetje zullen geven, om de bevalling op te wekken. Wanneer dit exact zal zijn weet ik op dit moment nog niet. En ik hoop eerlijk gezegd ook dat dit niet nodig zal zijn. Ik hoop dat de bevalling ergens in de loop van deze week of volgende week, vanzelf op gang komt.

Tot zover! Ik ben benieuwd of ik nog de mogelijkheid krijg tot het schrijven van een 39 weken zwanger update! Wat denken jullie?

Simone

4 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

 • Hoi hoi,

  Ik had dit bij de 3e. 3 keer naar huis gestuurd en er 36 uur over gedaan. De eerste 2 gingen veel sneller. Het zij was voor mij niet zover. Dus ik ging liever naar huis. Mijn buurvrouw, 4 deuren verder is 6 weken voor mij bevallen. En ze had door haar buuf reiki laten doen. En de bevalling was bij haar op gang gekomen. Ik dacht vast t niet schaadt t niet. Dus ook reiki. Waren mijn weeën die ik al 2 dagen had om de zoveel tijd compleet weg. Ik denk neeeee en nu. Maarcreiki doet wat nodig is ik ben in slaap gevallen ba eem bad, want dat had ik al 2 dagen niet gedaan geslapen. Toen ik wakker werd waren de weeën er heel snel. En had ik ook al 7 cm ontsluiting. Maar nu zette het wel door. Mijn zusje heeft de middelste naar school gebracht. Maar ook na 40 minuten weet gehaald toen. Was de 1e schooldag haha. Dat is ook de zwaarste zwangerschap en bevalling geweest van de 3e. Zo vaak in het zkh geweest. Ook aan de monitor. Ik moest met 26 weken stoppen met werken en mocht bijna niets meer wang toen begonnen de 1e weeën al. De 1e kreeg ik dit jaar 28 geleden op mijn 15e niemand wist t tot de bevalling. Ikzelf wel. Maar ik durfde het niet te vertellen, thuis. Ik had niet eens n buik dus zo zie je dat iedere bevalling anders is. Bij de 2e dachten ze dat het een 2ling zou zijn 8 jaar later. Maar dat is psyche zei de gynaecoloog omdat niemand het met 15 mocht zien. Kreeg ik geen buik. En nu mocht de hele wereld het zien en had ik n buik of er 2 inzaten . En dat was binnen 8 uur gepiept van weeën tot de geboorte.

  Groetjes en een hele mooie en fijne bevalling. Ik hoop dat hij/zij snel komt.

  • Oeps veel spelfouten zeg. Ik lig nog in bed. En tik dit hele verhaal op de telefoon. Dat vind ik altijd wel jammer dat je de spelfouten er niet meer uit kan halen op een reactie op een blog

 • hoi is de laaste lotjes zijn het altijd zwwar.
  wat was je mooi zwanger.
  ik ben een transgender man en ik ben voor de eerste keer 23 weken zwanger een tweeling (meisjes).
  doet een bevalling veel pijn.
  ik voor de natuurlijke bevalling een beetje op tegen.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: