5 x knutselen in lente thema | Knutsel-weekmenu

Het is lente! Je zou het niet denken als je naar het nieuws kijkt, want daardoor wil ik liever in een winterslaap. Maar de lente is echt gekomen. En hoe leuk is het om nu we thuis zitten met de kinderen dan ook lekker te gaan knutselen met het lente thema?

Van de juf krijgen we af en toe wat leuke lente knutseltips doorgestuurd voor de kleuters. Daar zijn we mee aan het knutselen geslagen, Mirthe en ik. Maar ook Ruben (nog maar een peuter) vind het leuk om lekker mee te plakken. En verder heb ik op Pinterest nog een hoop knutselideeën gevonden. Daar kun je altijd terecht voor een hele hoop knutselinspiratie. En vandaag deel ik met jullie wat wij afgelopen week hebben gemaakt. Het zijn vijf knutselwerkjes, dus als je wilt heb je hier een heel knutsel-weekmenu aan 😉

Wat hebben we nodig voor deze lente knutselwerkjes?

Ik hoop dat jullie genoeg wc-rollen in huis hebben in deze hamstertijd, want je hebt een hoop lege rolletjes nodig voor de meeste van deze knutsels. Verder gebruikten we vouwblaadjes, gekleurd karton, stiften, een schaar, lijm, watten en touw.

Een kuiken van een wc-rol

kuikentje knutselen wc rol

Voor dit kuikentje hebben we een wc-rol door midden geknipt. Daarna hebben we hem ingepakt met een geel vouwblaadje en beplakt met vleugels, pootjes en een snavel. De ogen heeft Mirthe, bij gebrek aan van die leuke knutsel-oogjes, getekend. Kan ook prima, toch?

Een kip knutselen – vouwen / origami

kip vouwen vouwblaadjes

Het idee voor deze kip kregen we van school. Wil je weten hoe je zelf een kip vouwt van een vouwblaadje? Bekijk dan deze instructievideo voor het vouwen van een kip. Mirthe maakte er zelf nog eieren en een kuiken bij. Hij hangt nu bij ons op de koelkast. Liefde voor kleuterknutsels op de koelkast!

Een paashaas van een wc-rol

Deze paashaas is super eenvoudig. We hebben alles erop getekend behalve de ogen en de oren, die zijn geplakt met een andere kleur vouwblaadje. Uiteraard is ook deze haas gemaakt van een lege wc-rol. Deze kreeg een mooie plek op de plank boven de bank.

Vrolijke lente bloemen in een vaasje

Voor bloemen hoeven we de deur ook niet meer uit, want die knutselt Mirthe gewoon voortaan zelf. Dit leuke vaasje is wederom gemaakt van een wc rol en een vouwblaadje. De bloemen zijn gemaakt van rietjes en gekleurd papier, en een beetje lijm natuurlijk.

Slinger van paashazen – Paasslinger

En als laatste, maar zeker niet de minst leuke als je het mij vraagt, is deze slinger van paashaasjes. Hier hebben we een touwtje voor gebruikt en stevig karton. Oh en watten om de staartjes te maken. Leuke lente en paasdecoratie zo toch?

Ga je zelf aan de slag met deze lente-knutselwerkjes? Maak er een foto van en tag me even op insta! @papaisdeliefste. Vind ik leuk 🙂

Simone

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: