Eerste schopjes van de baby gevoeld

5 x waarom zwanger zijn als je al een peuter hebt zo leuk is

Toen ik laatst een Q&A opnam kreeg ik de vraag wat er zo leuk is aan zwanger zijn als je al een kindje hebt. En eigenlijk zijn er een heleboel redenen waarom het zo leuk is om zwanger te zijn terwijl Mirthe hier al rondloopt. Dus ik besloot ze op te sommen:

  1. Ze wil de buik steeds kusjes geven. Mirthe ontkleedt mij steeds half om vervolgens een kusje op de buik te geven en me weer aan te kleden. Band van de zwangerschapsbroek omhoog en de trui weer naar beneden: ‘Welterusten’, zegt ze dan, alsof ze hem toestopt onder een dekentje. Zo schattig. Echt om van te smelten hoor.
  2. Mirthe meenemen naar de verloskundige. In het begin van de zwangerschap waren we nog onder begeleiding van de verloskundige (inmiddels zijn we onder controle in het ziekenhuis) en ik vond het toen super leuk om Mirthe mee te nemen naar de controle. Onze verloskundige betrok Mirthe er helemaal bij. Ze vroeg haar of Mirthe wist wat er in mama’s buik zat en ze mocht ‘helpen’ om naar het hartje te gaan luisteren (lees: de aanknop van het apparaat indrukken). Ze stond vervolgens helemaal gebiologeerd te luisteren naar het apparaatje en naar wat de verloskundige te vertellen had. Dat gaat nu heel anders tijdens de wat vluchtigere bezoekjes in het ziekenhuis.
  3. Alle cadeautjes zijn voor de baby. We krijgen zo nu en dan eens cadeautjes voor de baby. En nu denkt Mirthe bij ieder cadeautje dat ze ziet dat het voor de baby is. Zo lief. Maar soms krijgt ze zelf ook wel eens iets, zo kwamen mijn ouders laatst thuis uit Rome. Ze hadden daar een leuk trekpopje voor haar meegenomen. Maar ze dacht dus meteen dat het een cadeau was voor de baby, terwijl dit toch echt háár cadeautje was.
  4. Samen het proces doormaken, richting grote zusVan ledikant naar peuterbed en niet veel later het ledikant echt verplaatsen naar de babykamer. Leren dat sommige spulletjes van de baby zullen zijn straks. En dat de baby in het ledikantje mag gaan slapen. In het begin vond ze het moeilijk om het bedje af te staan. Maar eenmaal gewend aan haar nieuwe bed, vindt ze het allemaal prima.
  5. Samen kinderboekjes lezen over baby’tjes, zwangerschap en grote zus worden. Er zijn zoveel leuke voorleesboekjes waarin spelenderwijs wordt uitgelegd wat dat nou eigenlijk is, een baby. En waarom mama’s buik zo dik wordt. En dat er straks zo’n kleintje bij komt. Echt leuk om samen te lezen en dat op jezelf te betrekken door Mirthe te vertellen over de baby in mijn buik.

Ja, een zwangerschap is bij een eerste zeker zo bijzonder natuurlijk, omdat je alles voor het eerst meemaakt. Maar het proces doormaken samen met je kleine guppie, die straks grote broer of zus wordt, dat is toch ook echt heel speciaal!

Ik kijk er zo ontzettend uit naar het eerste moment dat Mirthe haar broertje zal ontmoeten. De blik in haar ogen, daar ben ik heel benieuwd naar. Hoe zal ze reageren? Zal ze aftastend zijn, of zal ze ons komen knuffelen? Zal ze de baby willen aaien, of zal ze dat nog niet goed durven? Hoe zal ze zijn als grote zus. Ik ben gewoon zó benieuwd. Maar goed, we zullen nog even geduld moeten hebben tot het zover is  😉

Simone

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: