5x Leuke kapsels voor een klein meisje

Ik vind het leuk om op internet ideeën op te doen over mogelijke kapsels voor peuter meisjes. Mirthe heeft best mooie lange lokken, al zeg ik dat als mama zelf. Dus we kunnen er al behoorlijk wat mee. Nu ben ik zelf nog niet zo heel handig met haar, en is een Prinses Elsa vlecht misschien nog een beetje te hoog gegrepen. Maar toch vond ik het leuk om een aantal ideetjes met jullie te delen. Ik begin met de simpelste kapsel en eindig met de leukste!

Twee staartjes

Ik zei het toch, ik ben geen ster in haren doen. Dus het hoeft ook niet heel exotisch te zijn om toch heel schattig te kunnen staan. Twee staartjes. Aan iedere kant van het hoofd één. Dat staat een klein meisje gewoon heel erg lief. Een leuk speldje erbij om de kleine plukjes haar die in het gezicht vallen uit de weg te ruimen… en klaar is mama.

Een paardenstaart

Het kan nóg makkelijker: simpelweg een paardenstaart. Als de haartjes lang genoeg zijn om ze achterop het hoofd allemaal bij elkaar te binden kun je een paardenstaartje maken. En als niet álle haartjes in het staartje passen, dan zijn daar gelukkig de haarclipjes weer om je uit de brand te helpen. Een leuk elastiekje met een strik erop (ik houd daar wel van) maakt het geheel af. Dit kapsel maakt Mirthe heel wijs, alsof ze allang de twee gepasseerd is zeg maar.

Een vlechtje

Ingevlochten of niet, een vlechtje vind ik altijd leuk. Het is lief, schattig en meisjesachtig. Wel moeilijk om te maken als je er nog geen handigheid in hebt. Begin met een gewoon vlechtje en ga daarna pas voor het invlechten. Maar als het haar eenmaal lang genoeg is en je hebt er handigheid in, dan vind ik vlechten echt het leukste wat er is.

Drie vlechtjes

Ja, net was het er nog één, maar je kunt natuurlijk ook helemaal los gaan en meerdere vlechtjes in het haar maken. Hier maakte ik er drie. Eerst een stukje ingevlochten en daarna verder in een gewone vlecht. En je ziet het: het is niet picture perfect, maar ik vind het leuk en het staat toch schattig en daar gaat het om. Oefening baart kunst, zullen we maar zeggen 😉

Combi: Vlecht met staart

En dan nu het laatste kapsel wat ik nu ga laten zien en mijn persoonlijke favoriet van het moment: Een vlechtje wat uitkomt in een staartje. Hier maakte ik aan één kant van het hoofd één vlechtje en dat komt uit in een zijstaartje. Aan de andere kant ook een zijstaartje, et voila! Variaties hierop zijn invlechten in plaats van een gewoon vlechtje, en dat in het staartje uit laten komen. Of aan twee kanten (in ieder staartje dus) een vlechtje. Ik vind dit echt heel lief staan bij mijn dochter. Voordeel van dit kapsel, is dat je geen clipjes nodig hebt, alleen twee elastiekjes. Door de vlechtjes bind je vrijwel alle piekjes gewoon in het kapsel.


Wat doe jij graag met de haren van je dochter? Heb je nog leuke ideeën voor mij, óf zou je het leuk vinden om vaker kapselideeën bij mijn dochtertje te zien? Laat het me weten bij de reacties!

Simone

7 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: