6 redenen waarom het spannend is om een blog te beginnen

Ik blog inmiddels bijna een jaar op Papaisdeliefste. Dus ik begin nu een beetje vertrouwd te raken met het wereldje. Maar in het begin is bloggen heel spannend.

Blog

Waarom ik het zo spannend vond om een blog te beginnen:

  1. Word ik wel gelezen? Is er iemand behalve mijn moeder en mijn beste vriendin, die mijn stukjes leest. Wie vind mijn gezwets en gekrabbel nou eigenlijk interessant?
  2. Durf ik wel persoonlijke dingen te delen? Een beetje vertellen wat voor leuke kleertjes ik voor mijn dochtertje heb gekocht is tot daar aan toe. Maar voordat ik mijn bevallingsverhaal online zetten, heb ik toch wel even nagedacht of het soms niet té persoonlijk wordt. Maar stiekem vind ik persoonlijke blogs juist heel interessant om te lezen en ook om te schrijven. Dus, ik heb mezelf eroverheen gezet.
  3. Foto’s delen, wat zet je online, wat niet?
  4. Houd ik het vol? Of wordt dit een mislukking en strandt mijn blog na twee maanden en vijf blogposts ergens ver weggestopt in archieven van Google waar nooit iemand komt?
  5. Wat vinden de mensen van mijn stukjes? Is het vermakelijk genoeg?
  6. Zou ik wel reacties krijgen? Want dat is misschien wel het leukste aan het bloggen. De leuke reacties die het oplevert.

Voor de bloggers onder ons: vonden jullie het bloggen in het begin ook spannend?

5 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Oh, heel herkenbaar hoor. Ik durfde het ook echt aan niemand te vertellen. Nu hoort het gewoon bij mij en weet iedereen wel dat ik een blog bijhoud.

  • Zeker, en wel om precies dezelfde redenen als jij. Wordt het wel gelezen, hoe reageren mensen erop etc. Ik wilde ook in het begin dat niemand in mijn omgeving, op een paar mensen na, het wisten omdat ik het eerst zelf wilde ontdekken voordat mijn hele omgeving er wat van zou gaan vinden.

  • Ik snap precies wat je bedoelt en ik denk dat elke blogger met deze gedachten rondloopt. Ik vond het vooral last welke foto’s ik wel en niet online durfde te plaatsen.

  • Toen ik begon was het helemaal nog niet zo’n issue. Ik blogd eomdat ik het wilde. Eens per jaar liet iemand een opmerking achter en dat was het. Bezoekersaantallen maakte ook niemand zich druk om. Wat dat betreft fokt iedereen elkaar steeds meer op tegenwoordig.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: