7 Borstvoeding Musthaves – Mijn tips

Ben je zwanger en ga jij voor het eerst borstvoeding geven? Of heb je misschien net een baby en is borstvoeding nog super nieuw voor je?  Vandaag deel ik mijn tips met je over borstvoeding musthaves die mij hebben geholpen of zelfs onmisbaar waren in mijn borstvoedingsavontuur. 

  1. Natusan borstcompressen (met stip op nummer één). Ik heb veel verschillende merken borstcompressen uitgeprobeerd, maar ik zweer toch echt bij Natusan omdat deze zo goed droog blijven. Ze nemen veel vocht op, maar je voelt het vocht niet. Het zorgt ervoor dat je tepel dus goed droog blijft en dat is heel belangrijk.
  2. Een handkolf. Ik gebruik zelf een kolf van Medela. Ik vind Medela een heel fijn merk. De handkolf is prettig als je incidenteel of bijvoorbeeld één keer per dag kolft. Kolf je structureel, op je werk bijvoorbeeld, dan is een elektrische kolf wel fijner, denk ik. Als je tenminste niet zit te wachten op een lamme hand 😉 Voor mij is deze handkolf prima.
  3. Voedingsbeha’s. Ik gebruik zelf voedingsbeha’s van de H&M. Ik vind deze van prima kwaliteit en de prijs is netjes. Na het voeden gebruik je ze nooit meer, geloof me: je maat verandert (meestal). En je hebt er een hoop nodig, want ze worden nogal eens vies. Denk aan knoeiende kindjes, een mondje terug of een onverhoopte lekkage van de melkfabriek.
  4. Voedingstops, van die voedingsbeha’s die een beetje lijken op een sportbeha, qua uiterlijk. Een soepele top met veel elastiek erin, die je aan de kant schuift als je wilt voeden. Ik vind deze ideaal voor ‘s nachts omdat ze zo lekker soepel aan je lijf zitten. Geen bandjes, haakjes, verstelschuifjes en nog meer van die polonaise. En ja, ik slaap dus wel met deze tops ‘s nachts, want zeker in het begin van het borstvoedingsavontuur, kun je nog weleens last hebben van stuwing en lekkage van je borsten. En ik vind echt niets zo vies als ‘s ochtends wakker worden in een natte pyjamatop of op een nat bed. In deze tops slaap ik een stuk lekkerder dan met een voedingsbeha aan. (Had iemand mij deze tip maar gegeven toen ik Mirthe borstvoeding gaf).
  5. Purelan: voor bescherming van de tepels tegen kloofjes. Vooral in het begin heel fijn. Direct verzachtend en het hielp echt goed tegen de kloofjes, naar mijn idee. Na de eerste weken heb ik dit niet meer nodig gehad, dus ik zou je aanraden niet meteen de grootste tube aan te schaffen. Het is best duur spul en je hebt er niet veel van nodig.
  6. Tepelhoedjes: niet te lang gebruiken als het niet nodig is, maar wel praktisch om achter de hand te hebben voor als het zonder niet lukt. Tepelhoedjes beschermen je tepel, bijvoorbeeld wanneer deze stuk is of erg gevoelig. En het kan ook een uitkomst zijn als je tepel ingetrokken is of te klein en het voeden lastig gaat.
  7. Een lactatiedeskundige: Als je het even niet meer weet; Als je pijn hebt; Als je te veel voeding hebt of juist te weinig; Je kindje niet tevreden is; Je het idee hebt dat je kindje niet goed aanhapt. Heel vaak kan een lactatiedeskundige een goed advies geven. Zij hebben verstand van borstvoeding en vaak wordt hulp van de lactatiedeskundige ook nog vergoed door je zorgverzekeraar, dus waarom zou je niet om hulp vragen? Ik heb om hulp gevraagd bij een lactatiedeskundige toen ik last kreeg van spruw.

Wat is jouw ultieme tip?

Simone

Borstvoeding musthaves

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: