7 tips bij autovakantie met kinderen

Een autovakantie met kinderen: Hoe overleef je 10 uur lang in de auto met een dreumes en kleuter? Velen verklaarden me voor gek. ‘Mij niet gezien hoor’ en ‘Ik wacht wel tot ze wat groter zijn, hoor ik hier en daar. Maar ik laat me door een beetje uitdaging niet tegenhouden. En dus vertrokken we twee weken terug vol goede moed in de auto, mét de kinderen, richting Marennes, een plaatsje aan de kust in midden Frankrijk. Vandaag deel ik mijn tips voor wanneer je lang in de auto zit met je kinderen.

Bekijk ook mijn vakantievlogs >>

Met een dreumes en kleuter in de auto naar Frankrijk?

Vooraf wist ik wel dat reizen met Mirthe geen probleem hoeft te zijn. Dat was het twee jaar geleden al niet en nu nog steeds niet. Je geeft het kind een tablet en ze is uren en dagen zoet. Geen probleem. Om Ruben maakte ik me meer zorgen. Maar om me heen zag ik het al ook meerdere keren goed gaan. Vriendinnetje Mathiske reed een paar weken eerder ook met de kindjes naar dezelfde camping in Frankrijk en haar jongste is ongeveer net zo oud als Ruben. Dus ik dacht: we gaan gewoon en we zien wel waar het schip strand. We hebben vakantie en we hebben de tijd. Dan stoppen we maar extra vaak of extra lang, mocht daar behoefte aan zijn. Goed, tijd voor de tips.

auto vakantie met kinderen

Autovakantie met kinderen? Tips voor wanneer je lang in de auto zit met kinderen

  1. ‘s Nachts rijden. Wij zijn om half drie ‘s nachts vertrokken. De kinderen werden wel wakker toen we ze in de auto zetten natuurlijk. Mirthe zat te stuiteren van enthousiasme en dat werkte aanstekelijk voor Ruben, dus die heeft een uur lang ‘hoera’ zitten roepen op de achterbank, met bijbehorende handjes in de lucht. Maar op een gegeven moment hebben ze lang genoeg naar de lampjes gekeken buiten in het donker en vallen ze lekker in slaap. Zo ben je vast een heel aantal uur op weg, nog voordat je met je entertainment aan de slag hoeft.
  2. Neem voldoende te snacken mee. Zorg dat er voldoende te eten in de auto is en dat het beschikbaar is voor de kinderen. Voor één dag de taks op de hoeveelheid koekjes en pakjes drinken opschroeven naar een dieet voor een heel voetbalelftal kan vast geen kwaad. En het hoeven ook niet eens de meest ongezonde dingen te zijn, als je maar genoeg bij hebt 😉 (Kinder) koekjes en knabbels, bananen, boterhammen, knijpfruitjes, dat soort dingen vond ik praktisch. Ik vond het fijn dat ik voor Mirthe een fles water en boterhammetjes in haar eigen tasje had gedaan. Dat had ze zelf bij haar voeten en kon ze zelf pakken wanneer ze willen. Zo kon ze ook drinken pakken zonder ons te vragen, handig voor als de bijrijder van dat moment even sliep. Ruben is nog klein, voor hem was dit natuurlijk nog niet echt haalbaar.
  3. Cadeautjes voor onderweg. Kleine cadeautjes van hooguit een paar euro per stuk, die de kinderen tijdens de autoreis kunnen uitpakken. Ik had een tas met daarin vier kleinigheidjes voor Ruben en vier voor Mirthe. Het uitpakken alleen al vonden ze een feest. Gewoon even langs de Action, daar kun je al veel kleine speeltjes vinden. Voor Ruben had ik bijvoorbeeld een autootje, een bal en een boekje, voor Mirthe raamstickers, een boekje en een scheetkussen.
  4. Tekenborden mee. We hebben twee van die tekenborden die je kunt uitwissen met zo’n schuif aan de zijkant en zo’n pennetje aan een touwtje erbij, jullie kennen ze vast wel. Handig, want die pen kan niet op de grond vallen, dus die zijn ze niet continue kwijt. Doordat ze kunnen wissen hebben ze eindeloos tekenplezier. Mirthe tekent heel graag en als Mirthe met zo’n bord speelt wil Ruben ook altijd.
  5. Tablet en telefoon mee. Met gedownloade series van Netflix of Videoland erop en apps met spelletjes die eventueel ook offline werken. Vooral voor Mirthe is dit ideaal. Want die vermaakt zich zo heel goed. Ruben niet, die is niet geboeid door schermen en vindt dat op een of andere manier helemaal niet interessant. Of enkel voor drie minuten of zo, ja dat schiet niet op. Dat hangt dus van je kind af natuurlijk, ieder kind is anders.
  6. Tussenstops maken. Stoppen bij een grote benzinestation of stopplaats, waar ze ook een grasveld hebben, een picknickplaats of een speeltuintje. Ideaal om even de benen te kunnen strekken en om even de buitenlucht in te ademen. De kinderen vonden het heerlijk om even lekker te kunnen lopen, tikkertje doen, met de bal rollen en aan een picknicktafel zitten om een broodje te eten. Op de heenreis van onze vakantie maakten we denk ik twee van deze stops en na ongeveer een half uurtje reden we dan weer verder.
  7. Neem de tijd. Als laatste zou ik je willen meegeven: stel van tevoren niet te hoge verwachtingen aan jezelf als je met je kinderen op vakantie gaat. Eis niet dat je er binnen een bepaald tijdsbestek moet zijn. Trek voldoende tijd uit voor je reis. Kun je nog niet in je tent of caravan bij aankomst? Dan is er genoeg te doen op de camping. Ga alvast naar de speeltuin of eet een ijsje.

Veel plezier op vakantie met je kinderen

Mocht je nog op autovakantie gaan met je kinderen, dan wens ik je heel erg veel plezier. Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt 😉

Als je nog een leuke camping in Frankrijk zoekt trouwens. Dit is zeker een aanrader: Sequoia Parc in Saint Just Luzac (Marennes)

Simone

Deze tekst bevat affiliate links.

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: