7 weken zwanger | Familie vertellen dat ik zwanger ben

Zeven weken zwanger… nog een week tot de eerste echo. Én de week van mijn verjaardag.

Mijn verjaardag – vertellen we het of niet?

Eigenlijk zouden we mijn verjaardag helemaal niet vieren dit jaar, of in ieder geval niet op de dag zelf, want we zaten tenslotte midden in onze verhuizing. Bij ons thuis kon je niet fatsoenlijk meer naar binnen vanwege alle dozen in de gang. Dat vonden we niet zo gezellig. Totdat mijn moeder tegen me zei: “Waarom doe je het niet hier? Dan houden we het klein, nodig je gewoon wat familie bij ons thuis uit.” Goh, eigenlijk best een leuk idee, dacht ik. Dan hebben we een ieder geval nog een taartje gegeten op mijn verjaardag en gaat het niet helemaal geruisloos voorbij.

Het werd nog een iets mooier feestje dan gedacht

Op mijn verjaardag was ik 7 weken en 4 dagen zwanger. Het was twee dagen voor de eerste echo. En eigenlijk hadden we besloten mijn familie het mooie nieuws te vertellen ná de echo. Maar zo’n mooie gelegenheid waarbij iedereen bij elkaar was, op mijn verjaardag, die kwam er niet snel weer voorbij. Want kort na de echo kregen we de sleutel van het nieuwe huis en zou het verhuizen echt losbarsten. Dus uiteindelijk hebben we besloten de gok te nemen, waarbij we er maar gewoon vanuit gingen dat de echo goed uit zou pakken. We hebben de familie verteld dat ik zwanger was.

Dat was een mooi feestje! Wat eigenlijk gewoon koffie drinken en een taartje eten zou zijn op mijn verjaardag, pakte uit in een hele feestelijke dag eigenlijk. ‘s Ochtends eerst bij mijn schoonfamilie, die konden er vanwege werk ‘s middags niet bij zijn. En ‘s middags bij mijn ouders thuis. Eerst een taartje, toen de onthulling en we sloten onverwachts nog af met een gezellige BBQ ook! Het was heel erg leuk!

Hoe hebben we het verteld?

Ik had voor Mirthe een shirtje gekocht van vanPauline, dat we haar aandeden op mijn verjaardag. Niet meteen, want we wilden wel een moment kiezen dat iedereen er al was zeg maar, dus even bij het verschonen stiekem shirtje verwisselen 😉 Op het shirtje stond: only child, Big Sister. Nou dat kwartje viel best snel, kan ik je vertellen.

Intense vermoeidheid

Iedereen was blij voor ons natuurlijk en verrast door het nieuws. Hoewel, niet iedereen was verrast. Ik was echt extreem moe deze week, dus sommigen hadden al wel vermoedens toen ze me zagen. Ik kon mijn ogen amper open houden, alsof mijn lichaam op stand by ging of zo. Echt bizar hoe extreem moe je kunt zijn als je zwanger bent. Natuurlijk weet ik hoe het is om moe te zijn, maar deze vermoeidheid, die is echt van een ander kaliber.

Op naar de echo

En dan nu, op naar de echo. En ja, die had ik met 7 weken en 6 dagen, maar toch vertel ik daarover meer in de volgende update. De zwangerschapsupdate van 8 weken. Stay tuned 🙂

Simone

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: