7x dat kan écht niet meer als je mama bent

Er zijn van die dingen die je maar beter uit je hoofd kunt zetten als je moeder bent geworden. Ik som er even een aantal op:

  1. Na 23.00 naar bed gaan. Want met een beetje pech begint er om 06:30 in de kamer naast je een kindje te kraaien. Op tijd naar bed dus!
  2. Op tijd komen. Tijd wat is dat? Je kindje heeft er echt geen boodschap aan dat jij om 09.00 op je werk moet zijn. Poepluiers zijn nou eenmaal het leukst als je haast hebt. En eenmaal verschoond, herhalen we dit kunstje toch even?
  3. Met schone kleren naar je werk. Als je thuis al jam aan je mouwen gesmeerd hebt gekregen toen je dochtertje wilde knuffelen en je hebt je dus al eens verkleed, dan presteert ze het wel om bij het afscheid nemen op het kinderdagverblijf een snotneus langs je schouder te vegen.
  4. Perfect zijn. Niet dat je dat wel was voordat je moeder was. Maar je kon het op zijn minst proberen. Nu komt je kind op de eerste plaats. Of jou trui nou onder de snotvlekken zit of niet, een zieke baby moet nou eenmaal geknuffeld worden.
  5. Oorbellen dragen of een ketting of elk ander shiny object. Je kindje is net een kraai. Glinsterende voorwerpen hebben aantrekkingskracht. Aan sieraden gaan ze voelen en trekken. En zeker als het gaat om oorbellen, dat doet pijn! En kettingen kunnen helaas kapot.
  6. De was een week laten liggen. Want dan stapelt het zo hoog op dat je vervolgens een hele week vrij moet nemen van je werk om de was weer bijgedraaid te krijgen.
  7. Onvoorbereid plotseling besluiten in de auto te stappen en eens even lekker een dagje te gaan winkelen in een onbekende stad hier ver vandaan. Nee, je hebt nu rekening te houden met slaaptijden, slaapplaatsen, voedingen, tussendoortjes, flesjes water, speelgoed voor onderweg, voldoende luiers, een verschoning voor als het echt goed misgaat, een …. verhaal zonder eind. Als je alles gepland en bij elkaar verzameld hebt, kun je al bijna weer aan de terugweg gaan denken, want later thuiskomen dan de (nacht)bedtijd, dat is natuurlijk al helemaal ondenkbaar…

Om maar een aantal zaken te noemen. Er is zijn er vast nog veel meer! Wat kan volgens jou écht niet meer, nu je moeder/vader bent?

Simone

Volg je me al op facebook, instagramtwitter en/of bloglovin?

Ook op snapchat ben ik te vinden onder gebruikersnaam: papaisdeliefste

7 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: