8 weken zwanger | De eerste echo!

Yes, eindelijk is het dan zo ver! 8 weken zwanger: tijd voor de eerste echo! Wat duurt dat lang zeg, van de zwangerschapstest tot aan de eerste echo. Het lijkt wel een eeuw te duren!

De eerste echo

Wat heb ik uitgekeken naar dit moment zeg, de eerste echo. De eerste keer kijken of het inderdaad echt zo is, of er echt een klein levend wezentje in mijn buik groeit. Kijken of het hartje klopt, en kijken of de termijn die ik in gedachten had een beetje klopt met wat de verloskundige opmeet.

We hadden onze familie dus net twee dagen geleden verteld dat ik zwanger ben. Wat zou het fijn zijn als ik na vandaag iedereen ook nog een foto kon sturen van dat kleine wezentje. En als ik erbij mag vermelden dat alles goed zit: de baby op de goede plek en een kloppend hartje duidelijk in beeld.

Het moment van de waarheid

Het moment dat ik moest gaan liggen voor de echo vond ik heel spannend. De zenuwen gierden door mijn lijf. Maar vanaf het eerste moment dat de verloskundige het echo-apparaat op mijn buik zette kwam het kindje in beeld. En we zagen ook vrijwel direct het kloppende hartje! Er was geen inwendige echo nodig dit keer (bij Mirthe kreeg ik die wel), ze konden alles goed zien via een echo op de buik. Wat een bijzonder moment! Zo fijn om die bevestiging te krijgen dat het leeft! Een prachtig, piepklein kindje. Ik ben nu al verliefd.

Dolgelukkig

Het is er één. Het zit op de goede plek. Het hartje klopt. En het kindje is hier 1,6 cm groot. Ik wordt geschat op 7 weken en 6 dagen nu (ondanks dat hier 8+0 op de echofoto staat trouwens), met een uitgerekende datum van 28 februari 2018. Deze termijn zal later bevestigd worden bij de termijnecho (met 11 weken). Het zag er allemaal goed uit! Ontzettend fijn. Dolgelukkig liepen wij weer naar buiten.

En dan nu iedereen de bevestiging sturen, dat wat we twee dagen geleden vertelden écht waar is, bevestigd door een goede echo! Wat ongelofelijk fijn!

Simone

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: