9 dingen die ik nog wil doen voor mijn bevalling

Ik ben een meisje van lijstjes. Ik leg graag alles vast op papier. Of op mijn blog in dit geval. Dus daarom ook dit lijstje van dingen die ik nog wil doen voor mijn bevalling. Want als ik het nú niet opschrijf, dan komt het er niet van. Voor je het weet zijn we 22 weken verder, en dan ben ik alweer uitgerekend… De tijd vliegt!

1. Leuke dingen doen met Mirthe

Daar ben ik al volop mee bezig. Het zal je niet ontgaan zijn dat wij een Efteling abonnement hebben en dat ik vaak samen met Mirthe naar de Efteling ga. Ik vind dat gewoon heerlijk, samen lekker wandelen door het sprookjesbos en Jokie en Jet zoeken in de carnaval festival! Maar ook samen spelen, de tijd nemen om samen een boekje te lezen. Lekker samen nog even te kroelen in bed, voordat we opstaan in het weekend. Gewoon al die kleine momentjes samen. Ze verdient dat en straks is ze niet meer de enige kleine hier in huis. Straks zal zij onze aandacht moeten delen met haar broertje.

2. De babykamer afmaken

Thijs heeft hem inmiddels al geverfd, de babykamer. We hadden al een muur mintgroen gemaakt op het moment dat we hier kwamen wonen. We wisten toen nog niet dat de baby een jongen is. Mintgroen vonden we allebei leuk en ook voor beide geslachten. Dus dat moest het worden. Eenmaal op de muur pakte het toch niet zo mooi uit als we gehoopt hadden. Het viel gewoon een beetje tegen. De kleur was te fel en te groen voor ons gevoel. Dus inmiddels hebben we de muur overgeschilderd in dezelfde kleur blauw als die we beneden ook in de woonkamer hebben. ‘Denim Drift’; die bevalt ons zo goed en we hadden er nog van over. Ik vind het een hele stoere kleur. Mirthe’s commode moet uiteindelijk naar de babykamer en Mirthe’s ledikantje. Die staat nu nog als back-up bedje op haar kamer, omdat ze nog aan het wennen is aan het peuterbed. En dan moet het geheel uiteraard nog aangekleed worden met accessoires. En daar moet ik een mooi plekje voor vinden. Ik vind dat echt heerlijk om te doen, de babykamer inrichten. Daar heb ik heel erg veel zin in.

3. Een weekendje vrij of misschien zelfs een weekendje weg

Thijs werkt normaal ook in het weekend. We hebben afgesproken om in het najaar/winter nog een weekend vrij te nemen en dan samen met Mirthe leuke dingen te gaan doen. Een weekendje weg of een dagje Center Parcs en een dagje Dierentuin of zo. Net waar we zin in hebben. Maar in ieder geval echt even ‘quality time’ samen. Een echte babymoon, dat gaat hem niet worden. Ik heb niet voldoende vrije dagen in ieder geval om dit jaar nog écht vakantie te nemen en volgend jaar spaar ik mijn dagen liever voor als de baby er eenmaal is.

4. Naar de kapper

Het is echt schandalig lang geleden dat ik bij de kapper geweest ben. Niet helemaal voor niks, want ik wilde mijn haar ook langer laten groeien. Ik had een lok over mijn voorhoofd en ik wilde dat weer bij laten groeien. Dat is aardig gelukt alleen piekt er steeds allemaal babyhaar tussendoor nog. De haaruitval na de vorige bevalling is helemaal bijgetrokken en er zijn weer nieuwe haren gaan groeien, en nu ik zwanger ben al helemaal. Heel fijn natuurlijk, maar zolang het van die korte piekjes zijn, ook wel irritant. Hoe dan ook, het wordt wel een keer tijd om de kapper zijn gang te laten gaan en de puntjes er in ieder geval af te laten halen. En dat moet echt gebeuren voordat ik ga bevallen, want daarna komt het er weken en weken niet van. Dat weet ik nu al. Maar oké, dit moet een haalbare kaart zijn, met nog zo’n 22 weken zwangerschap op de teller.

5. Date night met Thijs

We willen graag nog een avondje gaan poolen samen en een avondje naar de film. En lekker uit eten is natuurlijk altijd goed. Wellicht kunnen we het ook combineren op één avond. Als we maar weer eens een keer gezellig samen weg zijn. Met zijn tweetjes een avondje uit. Dat gebeurt nu al veel te weinig, laat staan als er dadelijk nog zo’n tweede hummeltje bij is. Dus opa’s en oma’s opgepast, we komen Mirthe nog wel een avondje brengen als dat mag 😉

6. Geboortekaartjes kiezen/ontwerpen

Ook zoiets leuks wat voor de bevalling nog moet gebeuren. Een geboortekaartje kiezen of ontwerpen. Ik heb Mirthe’s geboortekaartje zelf ontworpen, dus eigenlijk vind ik dat ik dat nu weer moet doen. Maar aan de andere kant. Er zijn ook zoveel leuke kaarten verkrijgbaar. En een echte ster in ontwerpen ben ik nou ook weer niet. Wat vinden jullie. Ontwerpen of een kaartje kiezen dat al bestaat?

7. Een dag in mijn eentje weg.

Lekker in mijn eentje de stad in, heerlijk shoppen. Ergens een lekker broodje lunchen en een kop koffie drinken. Gewoon, helemaal alleen. Een van de lekkerste dingen om te doen als je moeder bent, als je het mij vraagt. Dat voelt soms gewoon even zo bevrijdend. Even nergens rekening mee hoeven houden. Dat is echt iets wat je de eerste maanden, als je kindje nog zo afhankelijk is van jou, bijvoorbeeld als je borstvoeding geeft, zo ontzettend kunt missen. Wel handig om dit te plannen ergens in mijn tweede trimester, bedenk ik me nu. Anders waggel ik straks door de stad in plaats van dat ik flaneer met mijn dikke buik 😉

8. Mooie foto’s maken van mijn buik.

Dat heb ik tijdens de zwangerschap met Mirthe veel te weinig gedaan/ laten doen: foto’s maken van de bolle buik. Dus deze zwangerschap wil ik echt graag vastleggen. Want je weet het maar nooit: het kan best wel eens zo zijn dat het mijn laatste zwangerschap is. Ik wil er dus met volle teugen van genieten en ook alle herinneringen vastleggen om er later nog eens naar terug te kunnen kijken.

9. Mirthe mijn buik laten beschilderen.

Ik zag dit bij Jodi van LiefThuis.nl, die liet haar zoontje haar buik beschilderen toen ze hoogzwanger was. En dat vond ik zo’n leuk idee. Ik ben helemaal niet zo van de buikschilderingen, ik heb dat nooit echt gesnapt. Niet zo mijn ding denk ik. Maar Mirthe mijn buik laten onderkliederen dat lijkt me dan wel weer een heel gezellig en intiem mama-dochter-buikbaby-momentje of zo 🙂

Wat ben ik vergeten en moet ik écht nog even doen voor ik beval van de tweede?

Simone

4 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: