Samen delen, samen spelen

Afgelopen zondag was het feest in huize Bosters. We vierden Thijs zijn 28ste verjaardag met familie. We aten een taartje en een toastje en de kindjes konden lekker spelen! Toch? Samen spelen, samen delen toch? Mirthe?

Jaloers?

Onze drie nichtjes en ons neefje waren er ook, op Thijs zijn feest. En zij gingen natuurlijk direct op onderzoek uit tussen Mirthe’s speelgoed. Wat ligt hier allemaal? Hé is dat een mooie knuffel? Oh en hier ligt een pratende panda (Mirthe’s favoriete Zoef Zoef diertje) op de vloer. Die wilden ze natuurlijk wel even vasthouden en uitproberen. De oudste ging met de blokken bouwen. En Mirthe? Mirthe liep overal achteraan en keek een beetje boos en jaloers. Ze wilde alles afpakken of keek mij aan alsof ze wou zeggen: ‘Mama doe er dan wat aan. Die kindjes spelen met MIJN speelgoed.’

Mirthe was duidelijk een beetje jaloers. Ze had het gevoel dat haar speelgoed van haar werd afgenomen. Ze is natuurlijk de enige thuis dus alles wat er is, is ook echt van haar. Ze hoeft het met niemand te delen. Dus nu vond ze dat delen duidelijk moeilijk. Op een gegeven moment nam het wel wat af en ging ze wel meespelen. Maar ze deed (vooral in het begin) echt een beetje onaardig tegen haar neefje en nichtjes.

Dat is mijn mama!

Tot overmaat van ramp nam ik ook nog één van de tweeling op schoot (het zijn nog baby’s). Toen wilde Mirthe natuurlijk meteen ook bij mij zitten. Ze keek me verdrietig en boos aan. Ik heb haar toen gezegd dat zij even bij papa mocht zitten en dat ze zo weer bij mij mocht. Haha, tja. Ik blijf heus wel háár mama, maar wel even háár mama met haar nichtje op schoot.

Maar ze gaat toch naar het kinderdagverblijf?

Mirthe gaat naar het kinderdagverblijf. Daar leert ze toch met andere kindjes spelen en daar leert ze toch dat ze speelgoed moet delen en dat niet alles van haar is? Dat dacht ik van te voren. Ik was in het begin dan ook wat verbaasd over Mirthe’s reactie. Maar ik begreep het natuurlijk ook wel. Want thuis is geen kinderdagverblijf, thuis is haar huis en thuis is haar speelgoed. Dat hoeft ze normaal gezien ook niet te delen. Dus dat vond ze nu behoorlijk gek.

Dus, kom maar vaker spelen, neefjes en nichtjes! Dan kan Mirthe leren dat speelgoed delen juist leuk is omdat je dan niet alleen hoeft te spelen! Samen delen, samen spelen.

Simone

3 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: