Als het ineens heel stil is in de kamer…

Meestal maakt Mirthe best wat kabaal bij het spelen. Ze gooit en doos blokken leeg op tafel; ze speelt met speelgoed dat liedjes maakt of zelfs praat, of ze zit in zichzelf te zingen. Het kan allemaal, maar ze is zelden of nooit stil. Maar als het stil is…

Als het stil is in de kamer, dan doen ze iets wat niet mag’

Als het stil is gaan de alarmbellen rinkelen in mijn hoofd, het kan maar één ding betekenen: de dreumes doet iets dat ze niet mag.

  1. De tissuedoos of een pakje snoetenpoetsers wordt leeggeplukt.
  2. De la van de salontafel is opengetrokken en wordt voorwerp voor voorwerp leeggehaald (een la waarvan Mirthe heel goed weet dat het spulletjes van papa en mama zijn en dat ze er vanaf moet blijven).
  3. Mirthe heeft een pen gevonden en is één van haar boekjes bladzijde voor bladzijde aan het versieren.
  4. Ze klimt het keukentrapje op. We hebben in de keuken het welbekende twee treden tellende keukentrapje van Ikea staan. En dat is leuk om op te klimmen.
  5. Ze heeft mijn lunchbox uit mijn tas geplukt en een boterham gevonden.
  6. Ze is het kerststukje aan het ontleden.
  7. Ze heeft mijn mobiel te pakken.

In het gunstigste geval heeft Mirthe een speentje gevonden. Als ze een speen in heeft, wordt het ook ineens stil in de kamer.

Ben jij ook bekend met dreumesstreken?

Simone

Eén reactie

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: