Mijn baby en de katten | Hoe gaat dat?

Vaak wordt mij gevraagd: Gaat dat nou wel goed zo met Mirthe en de katten samen? Dus dacht ik dat het misschien wel leuk is, om hier eens iets over te schrijven. Hoe gaat het nu met onze katten sinds Mirthe er is? En hoe het gaat tussen Mirthe en onze katten? Want katten en een baby, is dat wel zo’n goede combi?

2015-08-29_14.07.40

Ik en de katten

Wij hadden de katten natuurlijk al voordat ik zwanger werd. En de katten waren altijd een soort van mijn ‘baby’s’. Waar ik zat, daar lagen de katten ook. Altijd kroelen en knuffelen, lekker veel aandacht dus. Maar toen kwam daar dus de baby. Vooral in het begin hebben de katten het hier best moeilijk mee gehad. Ik had de eerste weken echt geen aandacht voor ze. Het was Mirthe voor en Mirthe na en ik zag die arme beestjes niet meer staan. In de eerste weken als moeder ben je maar op één ding gefocust en dat is je kind. Spreek voor jezelf, Simone 😉

De katten hebben me dat niet in dank afgenomen. En terecht natuurlijk. Ze zijn een tijd lang een stuk minder binnen geweest en meer buiten dus. En ze komen minder vaak bij me liggen, maar liever op een rustig plekje of bij Thijs. Ik denk dat ze een beetje boos op me zijn. Gelukkig normaliseert het zich langzamerhand weer. Ik vind mijn weg om ook hen weer de nodige aandacht te geven die ze verdienen en zij zijn ook weer wat meer gezellig thuis gelukkig.

2016-01-23-20

Mirthe en de katten

Maar goed, genoeg over mij. Jullie zijn benieuwd hoe het zit tussen Mirthe en de katten natuurlijk! Nou dat zit wel snor! Mirthe is helemaal weg van die beesten. Als ze er niet zijn wanneer wij thuiskomen dan zit ze overal rond te kijken op zoek naar de katten. En als er één binnenkomt wordt ze al enthousiast. Ze kruipt ze achterna en wil ze aaien en voelen. Ze slaat alleen meer met haar handje, dan dat ze echt aait, dus dat vond ik wel een beetje spannend. Maar de katten kijken niet meer op of om van haar. En als ze het zat zijn staan ze op en zoeken ze een rustig plekje. Ze lijken er in ieder geval geen last van te hebben.

Uiteraard laat ik Mirthe niet alleen met de katten en laat ik haar alleen onder toezicht aaien. Ik wil niet op mijn geweten hebben dat ze ze per ongeluk pijn doet en dat ze haar dan toch een haal geven of iets dergelijks. Dus alleen als ik erbij ben!

Oh, en zoals jullie op onderstaande foto kunnen zien, vinden de katten de Nuna Leaf stoel dan wel weer een voordeel aan een baby in huis. Wel een beetje een prijzig kattenmandje…

Mirthe-met-de-katten

Om even aan te geven hoe gek Mirthe op de katten is: Mirthe heeft op dit moment zo’n vier woorden in haar vocabulaire:

  1. Papa
  2. Mama
  3. Oma
  4. Poes

Jawel! Vanavond zei ze voor het eerst poes! Zo schattig! 🙂

Hebben jullie huisdieren? En hoe gaat dat samen met de kindjes?

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Dat gaat dan best goed bij jullie! Toen mijn vriend geboren werd bleek hij allergisch, dus moesten de twee katten weg, arme beestjes maar dat is dan helaas de enige oplossing.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: