Met je baby naar de binnenspeeltuin

Verklaar me maar voor gek, maar we zijn afgelopen weekend met zijn drietjes naar Ballorig geweest. Ja, met de baby naar de binnenspeeltuin dus. Gewoon omdat het mij zo leuk leek om met Mirthe in de ballenbak te spelen en met haar van de peuterglijbaan af te laten gaan. Ik weet het, ze kan nog niet eens lopen en ze is pas negen maanden. Maar ja, wie houdt me tegen, toch?

Binnen spelen

Voor kinderen onder de 1 jaar is spelen gratis. Dus we mochten zonder te betalen naar binnen om te kijken of het spelen in de grote felgekleurde loods iets voor ons is. Het was zondag, laat in de middag. En het was heel rustig, gelukkig, dus we konden het op ons gemakje ontdekken.

Wat me meteen opviel is dat er een hoop ouders met hun laptopje of boekje aan een tafeltje zitten, terwijl hun kinderen aan het spelen zijn. Een ontspanningsmomentje voor ouders misschien? Maar wel met een hoop gegil en gespring om je heen in ieder geval.

De ballenbak, de glijbaan en het springkussen

We hebben Mirthe haar jas uitgetrokken en zijn samen met haar op de matten gaan zitten in het peuterspeelgedeelte. Mirthe kroop meteen naar de ballen en ging ze alle kanten op rollen. Ik rolde ze naar haar terug. Dat vond ze erg leuk.

Papa-Mirthe-binnenspeeltuin

We hebben haar ook in zo’n band gezet waarmee ze van de (een hele lage, vlakke) glijbaan kon. Ik hield haar uiteraard vast, onderweg naar beneden. Ik dacht: dat vindt ze vast prachtig. Maar volgens mij snapte ze er niet zoveel van. Ze vond het prima, maar ging er niet van lachen of zo.

Daarna is ze nog even met papa T. op het springkussen geweest. Dat vond ze volgens mij nog het allerleukst. En het kijken naar de andere kindjes. Dat vindt ze ook altijd erg gezellig.

Conclusie

Al met al ben ik nu wel overtuigd: spelen in de binnenspeeltuin is leuker als ze kunnen lopen en een beetje klimmen en klauteren. Want dat is toch het allerleukst. En dat maakt het spelen in de speeltuin ook anders dan gewoon thuis op de vloer spelen. Maar ga je met wat oudere kindjes naar de binnenspeeltuin, dan kun je een kindje dat kruipt gerust meenemen. Het is dan wel fijn om een rustig moment te kiezen, zodat de wat grotere kindjes niet over je kleintje heen lopen.

Gaan jullie weleens naar een binnenspeeltuin?

Simone

3 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: