Van baby naar dreumes: Mirthe is ‘over’ (KDV)

Vorige week was het zover. Mirthe mocht over naar de volgende groep op het kinderdagverblijf. Alweer een momentje hoor jongens. Mijlpaal!

De week ervoor vroegen de leidsters ons of wij het zagen zitten als Mirthe de overgang zou maken van de babygroep de dreumes/peutergroep. Mirthe kon inmiddels lopen en liep al regelmatig op de verkeerde groep, bij de dreumesen en peuters dus. Er is namelijk een opendeurenbeleid, dus de kinderen kunnen van de één naar de andere groep lopen als ze willen. Maar op bepaalde momenten moeten ze dan terug naar de eigen groep, bijvoorbeeld als ze gaan eten of een andere gezamenlijke activiteit gaan doen. En Mirthe vond het moeilijk als ze dan terug moest naar de babygroep, gaven ze aan.

Ik moet zeggen dat ik er zelf toevallig een paar dagen daarvoor ook al over had nagedacht. Mirthe naar het KDV brengen en haar tussen de baby’s zetten die net kunnen omrollen voelde niet zo natuurlijk meer. Mirthe heeft meer met de wat oudere kindjes nu. Ze kan ook erg leuk spelen met een meisje dat net een paar weekjes voor haar de overgang maakte naar de dreumesgroep. Daarnaast slaapt Mirthe nu minder veel op een dag. Dus ik denk echt dat ze er klaar voor is. Dat kan ze best aan. Daarnaast laat Mirthe zich volgens mij niet zomaar aan de kant schuiven, ze is in ieder geval niet kleinzerig, dus dat komt vast goed.

Dag 1 in de nieuwe groep

De eerste dag dat ze naar de nieuwe groep mocht, ging Thijs haar eigenlijk naar het KDV brengen. Maar op het laatste moment bedacht ik me: Hier moet ik natuurlijk ook even bij zijn! Gewoon omdat ik het stiekem gewoon een leuk moment vond om bij te zijn. Haha, ik doe net alsof ze naar de universiteit gaat, maar laat mij nou maar lekker de trotse mama uithangen #sorrynotsorry 😉

Afgebrand

Toen ik haar ‘s avonds op ging halen was ze afgebrand. Dat zag ik meteen. De leidster zei dat ze heerlijk gespeeld had en dat ze het erg naar haar zin had gehad. Het was dus heel goed gegaan. Ze had het ook prima uitgehouden tot het ochtendslaapje en heerlijk buiten gespeeld. Ik heb haar mee naar huis genomen en gelukkig had Thijs het eten al voorbereid, want Mirthe was echt heel erg moe. Ze is na het eten dan ook meteen naar bed gegaan en als een blok in slaap gevallen. Wel is ze ‘s nachts een keer flink wakker geschrokken, ik denk van alle nieuwe indrukken die ze te verwerken had. Maar verder ging het prima.

Ik ben dus blij voor haar dat ze naar de nieuwe groep is. Een nieuwe uitdaging en ik denk echt dat dat leuk is voor haar.

Simone

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Wat super goed! Natuurlijk mag je de trotse mama uithangen! Mirthe word maar een keer groot.

    Emily is nu in de baby griep ingedeeld en zit nu met allemaal kindjes van haar eigen leeftijd in de groep, super leuk is dat.

  • Zeker een mijlpaal! Ik wilde bij mijn dochter net zo daar per se zelf bij zijn haha. Je hebt groot gelijk! Bij ons KDV hebben ze de scheidslijn 0-2 jaar groep en 2-4 jaar groep (ongeveer) dus moeten ze iets langer tussen de baby’s zitten. Wel leuk dat ze daar al eerder die overgang hebben, kunnen ze ook veel aan hebben denk ik, om bij oudere kindjes te zitten.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: