Met baby naar de kapper

Gisteren was het dan zo ver! We gingen voor het eerst met Mirthe naar de kapper en we namen onze camera mee. Ze is pas 10 maanden en haar haren waren nu al voor haar ogen gegroeid. En ze hingen in haar oren. Ze is meermaals een Beatle genoemd. Tijd dus om de schaar er in te (laten!) zetten.

Eerste-keer-kapper-baby
Before…

Aan het eind van de middag, toen Thijs thuiskwam uit zijn werk zijn we naar de kapper gegaan. Ik vond het heel spannend, want ik dacht: dadelijk ziet ze er niet meer uit als een baby, maar wordt ze echt al een peutertje. Het duurde even voor we een parkeerplaats hadden gevonden, want het was mega druk op straat. Dus we waren nog te laat ook. Maar dat hinderde niet, want het was gelukkig rustig bij de kapper.

Eerste-keer-kapper-baby1

Ik mocht Mirthe op schoot nemen in de kappersstoel dan kon ik haar rustig tegen me aan houden en was het allemaal wat minder spannend voor haar. Nou dat vond ik wel prettig! Ook wat minder spannend voor mama, haha 🙂 Mirthe werd gekapt door de kapster die mijn haren ook doet meestal, dus dat was leuk!

Haartjes-kammen

Mirthe vond het wel interessant allemaal. Echt stilzitten deed ze niet natuurlijk, dat kun je haar nog niet uitleggen. Maar leuk vond ze het wel. Ze vond de kam heel interessant en kreeg er van de kapster een in haar handen. We hadden ook een koekje voor haar bij. Als ze eet zit ze meestal rustig. En dat werkte wel.

Met-Mirthe-naar-de-kapper

Het resultaat: de piekjes weg.
Het resultaat: de piekjes weg en de lok op haar voorhoofd wat korter.

Binnen 10 minuutjes of zo was het gepiept en was Mirthe’s haar mooi geknipt. Gelukkig heeft ze niet ineens een heel ander kapsel. Maar het ziet er gewoon net even wat verzorgder uit nu het niet meer voor haar ogen of oren hangt. De kapster heeft een haarlokje voor ons in een doosje gedaan. Leuk voor later!

11 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: