Baby shower!

Nog nooit had ik er een meegemaakt, een baby shower. Vanmiddag was de eerste keer. Mijn vuurdoop tussen de roze muisjes en de lange vingers. De zoete drankjes en de thee. De spelletjes en de cadeaus. En het was leuk!

Zoals ik eerder schreef is schoonzusje L. in verwachting van een tweeling. En, ook al heeft ze al twee kindjes, als je een tweeling verwacht is dat best reden voor een baby shower, zo dachten haar vriendinnen. En zo zaten wij dus, op deze druilerige zondagmiddag waarop we sowieso maar beter binnen konden blijven, rond de tafel vol met zoete lekkernijen.

Babyshower

Tussen het eten en het kletsen door was er een soort spelopzet bedacht. Mijn schoonzusje mocht steeds een kaart trekken met daarop een activiteit. We hadden de volgende activiteiten.

  1. Babyfoto-SimoneBabyfotospel – iedereen nam een babyfoto van zichzelf mee, en deze werden op een hoop gegooid. Aan L. de taak om uit te zoeken van wie welke foto was. Een super grappig spelletje wat we ook op mijn vrijgezellenfeest gedaan hebben. Best moeilijk nog hoor, om de juiste foto bij de juiste persoon te kiezen! Hiernaast mijn foto. Wat vinden jullie, lijkt Mirthe een beetje op me?
  2. Babyquiz – We speelden een quiz voor mommy’s to be met vragen als: Hoeveel kinderen kreeg de vrouw met de meeste kinderen op aarde? (69!). Hoe maak je een babybedje op? (tja, moet ik dat helemaal uittypen?) En wat is serotiniteit? (als je meer dan 42 weken zwanger bent).
  3. Wensen lezen. We brachten allemaal een kaart (of brief) mee met daarop onze wensen voor de tweeling en het gezin. En deze zijn allemaal voorgelezen. Er was een leuk bord met wasknijpertjes erop, waarop alle kaarten zijn opgehangen. Deze krijgt vast wel een plaatsje in de babykamer of zo 😉
  4. Cadeautjes uitpakken. Uiteraard waren er ook cadeaus. We kochten twee hele mooie Koeka ledikantdekens voor de tweeling. Oh, ik vind dat zo’n mooi spul, van Koeka!
  5. Baby poule: We vulden allemaal een kaart in met daarop de geschatte datum waarop de kindjes zullen komen, het geboortegewicht dat we denken dat ze zullen hebben. Én last but not least: de namen die de kindjes krijgen. En mijn schoonzusje mocht de kaartjes vervolgens natuurlijk lezen. Ik ben benieuwd wie er goed heeft gegokt.

Ik vond het een gezellige en geslaagde middag. Een leuke reden om weer eens gezellig met elkaar om tafel te zitten. Ik kan het iedereen aanraden 😉

Hebben jullie wel eens een baby shower gedaan?

Simone

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

    • Ons ‘slachtoffer’ was minder verrast. Haar dochtertje was op de hoogte gesteld omdat zij ‘s middags met papa het huis moest verlaten, en had mama ‘een fijn feestje’ gewenst. Zó schattig 😉

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: