Zijn dit bekkenklachten? | 21 weken zwanger | Update

Inmiddels ben ik 21 weken zwanger en daarmee officieel over de helft. Hoe gaat het met mij, mijn buik de baby, de babykamer en de babykamer? En heb ik misschien last van mijn bekken, of zal dat wel meevallen? Lees het in deze update!

Hoe gaat het nu met mij?

De misselijkheid heb ik aardig achter me gelaten. Alleen op de vroege ochtend, kan ik nog wel eens een enkele keer misselijk worden. Bijvoorbeeld wanneer ik de luieremmer verschoon en ik de geur daarvan ruik, of wanneer ik mijn tanden poets en ik de tandenborstel iets te ver achterin mijn mond breng. Dan word ik nog wel eens misselijk. Ik moet dan ook overgeven. Maar gelukkig gebeurt dit dus steeds minder vaak. Vanaf een week of 16 / 17 heb ik hier een stuk minder last van.

Hoe gaat het met de crohn?

Met mijn darmen gaat het heel goed. Ik heb er vrijwel geen last van, in ieder geval niet van een actieve crohn. Ik heb eerder last van een moeilijke stoelgang. To much information misschien, maar het is nou eenmaal een zwangerschapskwaal die erbij hoort en die écht gruwelijk vervelend kan zijn: obstipatie.

Bekkeninstabiliteit?

Verder krijg ik wat last van mijn stuitje. Vooral in de auto heb ik daar last van. Het voelt alsof hij gekneusd is, zoals ik dat had na mijn bevalling van Mirthe. En ik ervaar ook een drukkend gevoel op mijn onderbuik ‘s avonds na een dag actief te zijn geweest, vooral wanneer ik veel getild heb volgens mij. Ik krijg dus het idee dat ik moet oppassen dat ik geen last krijg van bekkeninstabiliteit. Misschien moet ik maar eens contact opnemen met een fysiotherapeut? Als jullie tips hebben hoor ik ze graag.

Hoe gaat het met de baby?

Zoals iedereen heeft kunnen lezen waren we een beetje geschrokken van de 20 weken echo. We zijn over de schrik wel een beetje heen. Ik heb veel bemoedigende reacties gehad van vrouwen bij wie dit ook geconstateerd is bij een 20 weken echo. En keer op keer worden de woorden van de gynaecoloog bevestigd: ‘meestal trekt het vanzelf weer bij’. Dus daar gaan we maar gewoon vanuit. De baby schopt er dagelijks vrolijk op los in mijn buik. En dat vind ik zo gezellig om weer te mogen ervaren. Thijs kan het ook al voelen. Echt heel leuk.

De babykamer

Zoals je in mijn to do lijstje voor vóór de bevalling al kon lezen was er al een muurtje geverfd. Inmiddels heb ik ook de eerste accessoires gekocht voor op de babykamer. Namelijk drie hele toffe dozen om spulletjes in te doen van done by dear. Leuk voor in het venster of voor op de kast. Verder zijn de door Thijs zelfgemaakte wolkjes lampen die op Mirthe’s kamer hingen in het oude huis, weer in goede staat gebracht. Ze waren iets beschadigd bij het verhuizen. Maar inmiddels zijn ze dus weer klaar om opgehangen te worden. Het ledikant van Mirthe is inmiddels ook al naar de babykamer verhuisd. Mirthe keek er nu echt niet meer naar om en is volledig gewend aan haar peuterbed. Dat is uiteindelijk toch nog snel gegaan. Dus er staat al heel wat in de babykamer. Een beetje te veel nog. Het is er nu nog een troep. De plankjes en lampen moeten aan de muur. En de spullen uit de inbouwkast moeten naar zolder. Dan kunnen we ook de kledingkast voor de kleine gaan inrichten. In de inbouwkast wil ik namelijk een hanggedeelte maken. Verder staat er een ladekast van ikea op het kamertje en komt de commode er nog bij, die nu bij Mirthe staat, dus dan is er opbergruimte zat.

Binnenkort, als het kamertje helemaal af is zal ik hier uiteraard uitgebreid foto’s van laten zien op de blog en ik zal ook een room tour video maken van de babykamer. Dat ben ik ook nog steeds van plan voor Mirthe’s kamer overigens. Maar ik wil ze eerst helemaal naar mijn zin hebben allebei de kamers, voordat ik die video’s ga opnemen.

Binnenkort komt er eerst nog een Q&A 🙂 Dus als jij hier ook nog vragen voor in wilt sturen. Dat kan. Mag ook gewoon onder deze blog 🙂

Hoe dan ook, tot de volgende update!

Simone

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Vervelend van je bekken! Je hebt een mooi buikje.:-)

    Vraagje voor de Q&A: hoe combineert jij je baan met de zorg voor je gezinnetje? Hoe regel je de oppas/opvang? Vond je de combinatie werk&baby in het begin met Mirthe lastig en hoe kijk je daartegenaan als baby2 erbij is?

  • Ik zou zeker contact opnemen met de fysio bij deze klachten. Hoe eerder je erbij bent, hoe meer ze vaak kunnen doen 🙂

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: