Mijn bevalling | Toeval bestaat niet, of toch?

Een bevalling is op zich al een hele bijzondere gebeurtenis. Een levend wezentje dat uit je lichaam komt, als dat al geen wonder meer is, wat is dat dan nog wel? Maar er waren nog meer bijzonderheden of eigenlijk ontzettend toevalligheden die zich rondom mijn bevalling van Mirthe voordeden:

Bijzondere naam

Toen de shift van de verloskundige die mijn bevalling begeleidde eindigde, vroeg T. haar wie er nu dan zou komen: “Myrthe”, aldus de verpleegkundige, “Myrthe is de verpleegkundige met nachtdienst”. Waarop T. in de lach schoot. En mij veelbetekenend aankeek. Het was dan wel een Myrthe met een y. Maar toch. Voor T. een teken dat we de goede naam hadden gekozen. Wat een toeval. We maakten een foto van het bord dat op de kraamkamer hing, als herinnering:

Bord-kraamkamer

Dezelfde Gynaecoloog

Maar… als je dacht dat het bovenstaande punt al toeval was, dan komt er nu een nog veel mooier verhaal. Na een uur en een kwartier persweeën en weinig vordering besloot verloskundige Myrthe dat de gynaecoloog erbij moest komen: waarschijnlijk zou ik met een vacuümpomp geholpen worden. En dat gebeurde ook. Ook de naam van de gynaecoloog werd op het bord geschreven. Waarop mijn moeder later zei, toen ze onze kleine Mirthe Jasmijn kwam bewonderen: Dat is de gynaecoloog die ook mij geholpen heeft toen ik van jou beviel. Mirthe is dus ter wereld gebracht door dezelfde gynaecoloog die ook mij ter wereld bracht. Dát vond ik echt heel bijzonder, toen ik dat hoorde. Wat is de wereld toch klein. En wat werkt die gynaecoloog al lang in hetzelfde ziekenhuis, haha!

Simone

7 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: