Ik biecht op: Mijn vluchttas staat nog niet klaar

Ik ben nu bijna 36 weken zwanger en mijn vluchttas of vluchtkoffer, net wat je wilt, staat nog niet klaar. Controlfreak die ik ben, heb ik alle babywasjes gedaan, bedjes staan in elkaar en zelfs de box staat al in de kamer. Maar de vluchttas klaargezet? Nee, dat is nog niet gebeurd…

Wanneer moet de vluchttas klaarstaan?

Ik lees online overal dat de vluchtkoffer met 37 weken zwangerschap klaar moet staan, dus vooruit, dan heb ik nog even. Maar je hoort ook vaak genoeg verhalen om je heen van te vroeg geboren kindjes en mama’s die nog geen vluchttas klaar hadden staan, dus waarom zou je hem niet gewoon met 35 of 36 weken al klaarzetten. Dan is het maar gebeurd, zo denk ik bij mezelf. Alleen toch heb ik het nog niet gedaan. Waarom dan niet?

Waar wacht je dan nog op?

Ik weet gewoon niet meer zo goed wat er ook alweer allemaal in moet. Als ik terugdenk aan mijn vorige bevalling dan kan ik me, wat de vluchttas betreft, enkel nog herinneren dat ik er bar weinig uit gebruikt heb. Ik heb daar mijn broek uitgetrokken en op dat bed ben gaan liggen. Die hele vluchtkoffer is volgens mij niet eens open geweest, voordat we de babykleertjes eruit nodig hadden. Oké, dat is dus alvast een belangrijk ding: babykleertjes. Dát kon ik me nog dan nog wel herinneren. Maar boeken, oordopjes, tijdschriften, slippertjes of extra pyjama’s die je op de standaard lijstjes allemaal tegenkomt, ik heb ze niet gebruikt bij mijn eerste bevalling. Ik heb daar gewoon de tijd niet voor gekregen. Wel heb ik natuurlijk ook schone kleren aangetrokken achteraf. Dus dat lijkt me ook essentieel.

Wat moet er ook alweer in de vluchtkoffer?

Oké, de ene bevalling is de andere niet. Dit keer kon het weleens heel anders worden dan de eerste keer. Er zijn natuurlijk allerlei scenario’s mogelijk. En je moet overal op voorbereid zijn nietwaar? Laat ik hier een lijstje maken van spullen die ik meeneem. Dan heb ik dat maar gedaan en dan kan ik zometeen direct aan de slag om hem in te pakken die tas!

Wat moet er sowieso mee?

Spullen voor de baby

 • Het eerste pakje dat ik de baby aan wil doen. Met daarbij een romper in maat 50 en eentje in maat 56. En voor de zekerheid ook in beide maten nog een broekje en een shirtje.
 • Mutsjes (die mooie die mijn oma maakte, maar ook één die vies mag worden voor direct na de geboorte).
 • Sokjes.
 • Luiertjes.
 • Een jasje en dekentje.
 • De Maxi-Cosi. Alleen die mag zo in de auto, want die past niet in mijn koffertje.

Voor mezelf

 • Een twee-euro-munt voor het kunnen pakken van een rolstoel.
 • Een pyjama.
 • Een shirt waarin ik mij lekker en comfortabel voel om in te bevallen. Liefst trek ik deze makkelijke kleding gewoon al voor vertrek aan.
 • Een joggingbroek en een vest.
 • Een haarelastiekje.
 • Dikke sokken.
 • Schone kleding voor achteraf.
 • Tandenborstel en tandpasta.
 • (Mega-groot) ondergoed, voedingstop en voedings-bh.
 • Kraamverband.
 • Rolletje snoepjes, pakje koekjes.

Niet vergeten vlak voor vertrek

 • Mijn telefoon, met oplader en oordopjes.
 • Camera met reservebatterij

Voor Thijs

 • Een pyjama en schoon ondergoed.
 • Ook telefoon, oplader en oordopjes voor vermaak.
 • Wat te eten; flesje drinken misschien.
 • Tandpasta en tandenborstel

Oké, volgens mij heb ik het zo wel een beetje, toch? Of heb jij nog een tip voor me? Iets waaraan je echt veel gehad hebt?

Hoe dan ook, ik moet nu écht aan de slag. Geen excuses meer: verzamelen en klaarzetten die spullen!

Simone

9 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: