Wat geef je een kind van twee? Verlanglijstje | Iets met ijsjes ;-)

Wat geef je voor cadeau met een tweede verjaardag? Mijn dochter wordt bijna twee: een heuse peuter dus! En wat moet er nou op haar verlanglijstje? Geen idee. Of toch?

Ik had lang geen enkel idee wat ik voor Mirthe’s verjaardag moest vragen. Zelf vraagt ze nog niet veel. Het meisje heeft alles al. Dat is ook meteen wat het voor mij zo lastig maakt om te bedenken wat leuk zou zijn voor haar verjaardag. Maar toen ik online eens wat rond ging neuzen naar ideeën, kwam ik toch een heel eind. Ik heb niet alleen maar speelgoed, maar ook wat dingen voor op haar kamertje op het lijstje gezet. Hieronder deel ik met jullie het verlanglijstje dat ik tot zover heb.

IJsjes lichtsnoer

Deze leuke lichtsnoer met ijsjes-lampjes van A Little Lovely Company vind ik erg lief. Mirthe is helemaal fan van ijsjes. En dit vind ik dus helemaal leuk voor op haar kamertje! Het bordje en het bekertje op deze foto vind ik trouwens ook erg gaaf. Dit is van het merk Buddy and Bear, en er zijn nog veel meer mooie varianten van!

IJsjeskussens

Deze leuke ijsjeskussens (ook van A Little Lovely Company) zou Mirthe helemaal geweldig vinden. Want welk meisje wil er nou niet zo’n leuk ijsje op haar kamer? Ik denk  dat ze vooral het raketje heel leuk zou vinden, omdat dat voor haar het meest als (zoals ze dat zelf zou zeggen) ‘IJSSIE!!!’ herkenbaar is.

Spiegel

En alweer een item van hetzelfde merk, (A Little Lovely Company – En nee dit is geen samenwerking en ik heb ook geen aandelen, ze hebben gewoon erg mooie spullen): namelijk een spiegel voor op Mirthe’s kamer. Die heeft ze nog niet en ik denk dat ze dat onderhand wel leuk vindt, om even haar mooie haartjes te bewonderen als ze net is aangekleed en klaar om naar beneden te gaan. Ik vind deze zo leuk omdat het een spiegel is in de vorm van een peer en er zit een lief gezichtje op.

Nog meer ijsjes!

Deze speel-ijsjes zijn wederom van… nou ja, je raadt wel welk merk. Ik ben er gewoon helemaal weg van, sorry voor de spam 😉 Deze zijn leuk voor in het keukentje. Mirthe is dagelijks druk bezig met haar keukentje en het eerste wat ze doet als ze beneden komt, is haar knuffels eten geven met haar pollepel en drinken met haar houten kop je thee van HEMA. Ik weet zeker dat Beer en Pip voortaan ook een ijsje krijgen, wanneer Mirthe deze in haar keukentje heeft staan.

Wobbelboard

Hoe gaaf is dit ding zeg! Je moet maar eens dit filmpje bekijken om te zien wat kinderen allemaal bedenken wat ze met een wobbelboard kunnen doen. Evenwichtsoefeningen, gebruiken als tafeltje of juist als stoeltje, gebruiken als racebaan, boot, krukje of plekje om lekker even een boekje te lezen, je kunt het zo gek niet bedenken. Gelukkig hebben kinderen een rijke fantasie en kunnen zij dat wel! Ik vind dit een heel waardevol, duurzaam en leerzaam cadeau. Het is ook erg prijzig, dat wel, maar hier kunnen ze wel jaren mee vooruit denk ik. Hij is er in de basisvariant: volledig van hout. Maar je kunt ook kiezen voor kurk of vilt aan de onderkant om zowel de wobbel als je vloer te beschermen en geluid te dempen.

Boeken

Prentenboeken zijn altijd goed! Mirthe is dol op boeken en ‘leest’ heel veel: samen met ons voor het slapen gaan en als we thuis zijn overdag ook. Dingen aanwijzen en benoemen vind ze erg leuk. Ze is gek op Kikker en Woezel & Pip (voornamelijk Pip) maar ook wat minder ‘bekende’ prentenboeken vallen in de smaak. Een voorbeeld van een boek wat ik nog op mijn lijstje heb is:

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft‘.

Of ‘ik zou wel een kindje lusten‘.

Óf: ‘Hé, wie zit er op de wc?

Poppenhuis

En als we het dan toch over HEMA hebben. Daar hebben ze ook altijd leuke cadeaus als je het mij vraagt. Hoe gaaf is dit mooie houten poppenhuis. Met die lieve kleine houten meubeltjes. Ik vind dit echt heel tof. En Mirthe zal dit vast ook gaaf vinden, denk je niet?

IJsjes-luchtbed

Ik ben ook nog op zoek naar een zwembadje om in de tuin te zetten voor van de zomer. Maar hoe leuk is dit opblaasbare ijsjes-luchtbed voor ín het badje! Ik word hier dus gewoon blij van. En ons ijsmonstertje gaat zeker even proeven of deze ook smaakt denk ik, haha 😉

Hebben jullie nog briljante ideeën voor een kindje dat twee wordt? Deel het hieronder bij de reacties!

Simone

7 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

 • Hier ook eentje die helemaal gek is va ijsjes Bambino loco, poppenwagen, poppendraagzak, loopfiets, puzzels, keukentje zijn oa dingen die mijn dochtertje kreeg voor tweede verjaardag en ze is er helemaal blij mee

 • Hoi Simone,
  Ons meisje heeft vorige maand de volgende dingen voor haar 2e verjaardag gekregen:
  – Het Ikea keukentje
  – Een houten koffiezetapparaat (inclusief padje)
  – Een loopauto.
  Met al deze dingen speelt ze dagelijks.
  De afgelopen vakantie heeft ze ook nog een pop en een glijbaan gekregen. Ook beiden een schot in de roos!
  Ik ben benieuwd wat Mirthe gaat krijgen.
  groetjes,
  Saskia
  PS: die ijsjes lichtslinger vind ik erg leuk

 • De grootste hit bij de 2e verjaardag was hier een tipi! Goede tweede was zandbakspeelgoed.

 • OOoow heel erg leuk,
  Wij gaan voor een loopfiets en een tipi. Op mijn lijstje staat ook nog steeds de grimms regenboog.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: